Όπως εκφράζεται από τον Jean-Pierre Le Blanc (του Aroma Jay, B.C., Canada)

Κύκλος Ι Kapha:  6:00 π.μ. – 10.00 π.μ.
Ολες οι κινήσεις επιβραδύνονται.  Εάν κοιμηθείτε πέρα από τις 6:00 π.μ. θα σας είναι πιο δύσκολο να σηκωθείτε από το κρεβάτι και όταν το κάνετε θα αισθάνεστε εξαντλημένος.  Οι τροφές που καταναλώνεται δεν θα πέπτονται τόσο καλά και κατά συνέπεια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ελαφρές.

Κύκλος Ι Pitta:  10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.
Ο μεταβολισμός σας φτάνει στο υψηλότερο σημείο του γύρω στις 12:00 το μεσημέρι.  Αυτή είναι η πιο κατάλληλη ώρα να φάτε το μεγαλύτερο ή πιο συμπυκνωμένο γεύμα σας και να πάρετε βιταμίνες για μέγιστη απορρόφηση.

Κύκλος Ι Vata:  2:00 μ.μ. - 6:00 μ.μ.
Διάστημα αυξημένης κίνησης και δραστηριότητας.  Το δείπνο σας πρέπει να είναι ελαφρύτερο από το γεύμα σας.  Η νοητική δραστηριότητα και οι συζητήσεις σας γίνονται ζωηρά.

Κύκλος ΙΙ Kapha:  6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.
Η ενέργεια επιβραδύνεται και είναι η κατάλληλη ώρα για ύπνο και ξεκούραση.  Ο ύπνος έρχεται εύκολα και γρήγορα.  Εάν δεν πάτε για ύπνο μέχρι τις 10:00 μ.μ., μπορεί να στριφογυρίζετε άϋπνος στο κρεβάτι σας, ιδιαίτερα εάν έχετε φάει αργά.

Κύκλος ΙΙ Pitta:  10:00 μ.μ. – 2:00 π.μ.
Χρονικό διάστημα έντονων, έγχρωμων ονείρων και βαθύ ύπνου.  Εάν τύχει να ξενυχτάτε, ο μεταβολισμός σας μπορεί να αυξηθεί και αργά τη νύχτα να θελήσετε να καταναλώσετε κάποιο σνακ ή να κάνετε κάποια δραστηριότητα, πράγμα για το οποίο θα μετανοιώσετε την επόμενη μέρα.

Κύκλος ΙΙ Vata:  2:00 π.μ. – 6:00 μ.μ.
Αντιστοιχεί στα ανερχόμενα συμπαντικά ρεύματα τα οποία χρησιμοποιούν οι στοχαστές για να φτάσουν σε υψηλά πνευματικές καταστάσεις.  Εάν ξυπνήσετε στις 4:00 ή 5:00 π.μ. και κάνετε κάποια πνευματική άσκηση, αυτή θα σας ακολουθεί όλη την υπόλοιπη ημέρα ως εστιασμένη ενέργεια.  Εάν κοιμηθείτε πέρα από τις 6:00 π.μ., τότε θα πέσετε σε ληθαργικό χρόνο Kapha.