Πρότυπα κέντρα διδασκαλίας & εφαρμογής βασικών αγιουρβεδικών τεχνικών αναζωογόννησης, αποτοξίνωσης, χαλάρωσης & ενίσχυσης μηχανισμών αυτοθεραπείας και βιοενέργειας (Shirodhara, βασικοί τύποι αγιουρβεδικού μασάζ, Sweda, Basti, Nasyam κ.α.).

H Ayurveda Hellas A.E., υπό την αιγίδα της ΕΛ.E.M.E.E.A. (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εφαρμογής της Επιστήμης Αγιουρβέδα), όντας πάντα σε επαφή με το AYUSH, το επίσημο Ινστιτούτο της Ayurveda στην Ινδία,το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας και με διεθνώς αναγνωρισμένα αγιουρβεδικά κέντρα, δημιούργησε δυό πρότυπα αγιουρβεδικά κέντρα "Ayurcare", αρχικά το πρώτο στην Αθήνα και στη συνέχεια και στην θεσσαλονίκη Β.Όλγας (πολύ σύντομα το τρίτο στην χαλκιδική).

H ανάγκη για τη δημιουργία τέτοιων πρότυπων κέντρων με βάση τα δεδομένα της χώρας προέλευσης του αγιουρβεδικού συστήματος την Ινδία είναι μεγάλη, για να υπάρχουν σημεία αναφοράς με όσο το δυνατό πιο αυθεντικά δεδομένα, έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να ενημερώνεται, να συγκρίνει και να κάνει σωστότερες επιλογές.Επίσης και κάποιες άλλες εναλλακτικές, ενεργειακές θεραπείες όπως rejuvance, βιοενέργεια ,αρωματοθεραπεία,reiki κ.α. ενσωματώνονται στις ειδικές αγιουρβεδικές προτάσεις, αποκτώντας μια ιδιαίτερη «αγιουρβεδική χροιά».

Στόχος δεν είναι η ίδρυση απλά κάποιων «Ayurvedic Spa», αλλά πρότυπων χώρων, που στη συνέχεια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εφαλτήρια για τη δημιουργία νέων κέντρων από ενδιαφερόμενους, που θα ήθελαν να αποκτήσουν την ανάλογη τεχνογνωσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό, με βάση πάντα τα δεδομένα και την υποστήριξη των επίσημων φορέων και κέντρων στην Ινδία.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αυθεντικών αγιουρβεδικών τεχνικών είναι η ιδιαίτερη επιλογή των λαδιών, που χρησιμοποιούνται ανάλογα με την αγιουρβεδική ιδιοσυγκρασία του ατόμου, τη φύση των προβλημάτων, τις συνθήκες του περιβάλλοντος, τον τύπο της τεχνικής που θα εφαρμοσθεί και τις τυχόν συμπληρωματικές τεχνικές. Οι συνθέσεις των λαδιών αποτελούνται από βότανα & αιθέρια έλαια σε ειδικές αναλογίες, με γνώμονα πάντα όλους τους παραπάνω παράγοντες.

    

Αγιουρβεδικές Θεραπείες

Η επιστήμη της Αγιουρβέδα πέρα από ένα πανάρχαιο παραδοσιακό ολιστικό σύστημα υγείας (αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) αποτελεί κατά κοινή ομολογία μια «στάση ζωής». Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς στην λέξη, δεν περικλείεται ο όρος πάθος ή θεραπεία, που σημαίνει ότι κατά βάση είναι η ιατρική που μας δίνει τρόπους και μεθόδους για το πώς να παραμείνουμε υγιείς και αν  «καταφέρουμε» να αρρωστήσουμε μας δίνει λύσεις και προτάσεις να ξεπεράσουμε το όποιο πρόβλημα, χωρίς να διαταράξουμε την ζωτική μας δύναμη, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς αποθεραπείας μας και σεβόμενοι την Αληθινή μας Φύση. 

Οι θεραπευτικές προσεγγίσεις αποτελούνται από ένα σύνολο προτάσεων, που περιλαμβάνουν lifestyle (διατροφή, κίνηση, περιβάλλον, τρόπος ζωής, τρόπος σκέψης) βοτανοθεραπεία, αρωματοθεραπεία, ηχοθεραπεία, θεραπευτική γιόγκα, πολλές κλασικές αγιουρβεδικές τεχνικές και θεραπείες κ.α.  

Ετυμολογικά το Ayur σημαίνει υγεία-ζωή και Veda βαθιά γνώση-επιστήμη, σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «η επιστήμη της ζωής».  

Συνήθως απαντάται στην βιβλιογραφία ως «η Ιατρική Νου-Σώματος» και αυτό γιατί η βασική της αρχή είναι ότι «ο Νους ασκεί την πιο βαθιά επίδραση στο σώμα και η απελευθέρωση από τις ασθένειές εξαρτάται από την εξισορρόπηση της δικής μας Συνειδητότητας και την επέκταση αυτής της ισορροπίας στο σώμα.»

Τα πάντα σύμφωνα με το αγιουβερδικό σύστημα και ό,τι μπορούμε να αισθανθούμε με τις 5 αισθήσεις μας, αποτελούν φάρμακο ή φαρμάκι.

Όλα αυτά πιστεύουμε ότι μπορούν να εκφραστούν κατάλληλα στον νέο μας πολυχώρο, ολιστικής υγείας και ομορφιάς, που εδράζεται σε ένα πανέμορφο διατηρητέο του 1903 στην Πλάκα. Σας περιμένουμε με πολύ χαρά για να σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.   

Σύντομές περιγραφές των Αγιουρβεδικών Τεχνικών-Θεραπειών

Αυτό που χαρακτηρίζει τις αγιουρβεδικές τεχνικές είναι :

 • 1-Τα ειδικά θεραπευτικά λάδια, τα οποία εμπεριέχουν ειδικές φυτικές συνταγές-φόρμουλες, που χρήζουν ειδικής προετοιμασίας και με συγκεκριμένες κινήσεις περνούν στο σώμα.
 • 2- Το περιβάλλον στο οποίο εφαρμόζονται χρειάζεται ένα ιδιαίτερο στήσιμο και εξοπλισμό, έτσι ώστε  θεραπευτής-θεραπευμένος-λάδια-μουσική να γίνονται ένα
 • 3- Η Αγιουρβέδα χαρακτηρίζεται παγκόσμια ως The Mother of all Healing Arts, που σημαίνει ότι είναι συμβατή και μπορεί να εγκολπώσει όλες τις άλλες ολιστικές θεραπευτικές προσεγγίσεις.  

Βασικές Αγιουρβεδικές Τεχνικές

Όλες οι θεραπείες αποσκοπούν στις 3 βασικές λειτουργίες, νευρικό, ανοσοποιητικό και αποτοξίνωση. 

Fullbody:

 • 1 άτομο: 60€ 
 • 2 άτομα: 80€ 

Πλεονεκτήματα του αυθεντικού αγιουρβεδικού μασάζ: Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη σωματική ευλυγισία και το μυϊκό τόνο. Βοηθά στη μείωση και στο κάψιμο του υπερβολικού και επίμονου λίπους από το σώμα. Τονώνει το δέρμα και συμβάλλει στη διαδικασία αναζωογόνησής του. Κινητοποιεί το πεπτικό σύστημα και επιταχύνει την αποβολή των άχρηστων ουσιών. Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Βοηθά στα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο. Αποτελεί έναν φυσικό τρόπο για υγεία και ομορφιά. Εξισορροπεί όλες τις ντόσας και κυρίως την Βάτα Ντόσα.  Για ένα καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα χρειάζεται αρχικά ένα μασάζ ανά εβδομάδα για τους πρώτους 2 μήνες, και έπειτα 1-2 μασάζ μηνιαίος.   

Shirodhara:

 • (Shiro: κεφάλι, Dhara: κλωστή)
 • Μεμονωμένη θεραπεία 30-40 λεπτά

Με αυτή τη μέθοδο, εγχύεται σταθερά και συνεχώς ειδικό αγιουρβεδικό έλαιο* στο τρίτο μάτι, στην περιοχή του κεφαλιού, για 30 με 40 λεπτά. Το Shirodhara είναι τεχνική ιδιαίτερα ευεργετική για το άγχος, την αϋπνία, το πρόωρο άσπρισμα & την απώλεια των μαλλιών, τις πονοκεφάλους και επαναφέρει τη διαταραγμένη ισορροπία κυρίως τις VATA ενέργειας. Επιπλέον, αναζωογονεί το νευρικό σύστημα. Αποτελεί μία από τις πιο χαλαρωτικές και ευεργετικές μεθόδους.  

*Το έλαιο που χρησιμοποιείται είναι εξατομικευμένο (2 λίτρα). Για ένα σωστότερο αποτέλεσμα χρειάζονται 4-7 συνεδρίες. Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόμενος θελήσει μόνο μια, θα υπάρχει εξίσου όφελος, ωστόσο το λάδι που θα χρησιμοποιηθεί θα χρειαστεί μετά να πεταχτεί για αυτό και η μεμονωμένη θεραπεία κοστίζει περισσότερο.   

Udvartana Massage 

 • 60 λεπτά 

Ειδικό θεραπευτικό δείγμα βοτάνων σε σκόνη γίνεται ειδικό μασάζ σε όλο το σώμα.   

Shiro abianka 

 • 35 λεπτά 

Ειδικό θεραπευτικό χλιαρό λάδι, ειδικές κινήσεις στο κεφάλι, στον αυχένα και στην πλάτη.

Nasyam:

 •  Απλή τεχνική: 30 λεπτά
 • «Βαθιά» τεχνική: 60 λεπτά

(Ρινική τεχνική) Χορηγούνται μέσα από τα ρουθούνια μερικές σταγόνες ειδικού βοτανικού ελαίου. H Nasyam ανήκει στις τεχνικές Panchkarma. Εφαρμογή της Nasyam έχει αποδειχθεί ευεργετική σε προβλήματα όπως ιγμορίτιδα, ημικρανίες, πονοκέφαλοι, νευρολογικές δυσλειτουργίες, ακαμψία του λαιμού, και οτιδήποτε έχει να κάνει με το κεφάλι. Δυναμώνει τα μαλλιά και τα μάτια. Συστήνονται κατά μέσο όρο 7 συνεδρίες.   

Basti

 • 30 λεπτά

Ειδικό θεραπευτικό χλιαρό λάδι τοποθετείται με ειδική διαδικασία σε διάφορα τοπικά σημεία και απομακρύνει πόνους και φλεγμονές στο κάτω μέρος της πλάτης, τις Οσφυαλγίες, Ισχιαλγίες, κ.λπ.

Karna Pοοran:

 • 30 λεπτά 

H εισαγωγή ειδικού βοτανικού λαδιού στα αυτιά για ένα ορισμένο διάστημα. H πρακτική εφαρμογή της Karna Pooran κατά κύριο λόγο βοηθάει και βελτιώνει τις λειτουργίες και ό,τι έχει να κάνει με τα αυτιά και την ακοή. Συμβάλει επιπλέον στην αναζωογόνηση όλων των οργάνων στην περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού. Λόγω του ότι τα αυτιά και τα μάτια είναι πολύ στενά συνδεδεμένα με τα πέλματα, προκαλεί μια αίσθηση δροσιάς και απαλλάσσει τα πόδια από την αίσθηση καψίματος και κούρασης. Συνιστώνται κατά μέσω όρο 7.

*Πακέτο: Nasyam & Karna Pooran  

Βοτανόλουτρο:

 • 40 λεπτά 

Σε ειδική καμπίνα η οποία γεμίζει με ατμό από ειδικά βότανα, ο ενδιαφερόμενος παραμένει για 20-30 λεπτά ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του και εμπειριώνει ένα υπέροχο λουτρό-χαμάμ. Συνδυάζεται  δε άριστα και συνίσταται με το αγιουβερδικό μασάζ.  Είναι βασική αποτοξινωτική τεχνική.   

Aksi Tarpanam

 • 40 λεπτά,

Πρόκειται για αγιουρβεδική ανανεωτική θεραπεία ειδική για τα μάτια. Τα μάτια «πλένονται» με καθαρή μορφή εξαγνισμένου γκι (ghee) για 2 έως 10 λεπτά περίπου. H θεραπεία αυτή μειώνει τον πόνο και το κάψιμο των ματιών, βοηθά στο σύνδρομο της ξηροφθαλμίας, ενισχύει τους οφθαλμικούς μύες, ανακουφίζει την ένταση των ματιών λόγω χρήσης υπολογιστή, οδήγησης, μεταμεσονύκτιων δραστηριοτήτων, έντονου ηλιακού φωτός, συγκολλήσεων κ.λπ. 

Υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε συνδυασμό διαφορετικών μασάζ και τεχνικών  ή μεμονωμένα μασάζ σε τιμή πακέτου.

Ταυλανδέζικο Μασάζ  

90 λεπτά 
Thai Massage 

Το Ταϊλανδέζικο μασάζ είναι ένας ιερός χορός, μια γιόγκα για 2 άτομα. Παραδοσιακά ασκείται στα βουδιστικά μοναστήρια, το Ταϊλανδικό μασάζ θεωρείται πάνω απ 'όλα ως μια πνευματική πρακτική, ένας διαλογισμός σε κίνηση. Ο θεραπευτής ασκείται σε μια διαλογιστική κατάσταση και αναπτύσσει την ευαισθησία και τις καρδιακές του ιδιότητες (Metta -Ανιδιοτελής Αγάπη για όλους και για όλα, χωρίς διακρίσεις και Karuna - Συμπόνια) για να ταιριάζει στις ανάγκες του δέκτη.

To Ταϊλανδέζικο μασάζ εκτελείται στο πάτωμα, χωρίς να χρησιμοποιείται λάδι. Ο δέκτης φορά ελαφρά, άνετα ρούχα.

Ταϊλανδικό μασάζ προάγει τη γενική υγεία και ευεξία. Έχει διπλό σκοπό. Από την πλευρά της πρόληψης, ενεργοποιεί την ελεύθερη ροή της ενέργειας και βελτιώνει την κυκλοφορία των υγρών, την πέψη, την ικανότητα αναπνοής, τη στάση του σώματος, την ευελιξία, καθώς και την απελευθέρωση της νευρικής έντασης. Από τη θεραπευτική πλευρά, μπορεί να θεραπεύσει μεγάλο αριθμό παθολογιών, όπως πόνο στην κάτω πλάτη, πονοκεφάλους, πεπτικά προβλήματα, άγχος, αϋπνία, νευρική ανισορροπία.

 Osteothai Massage 

Το Osteothai είναι η ενσωμάτωση των οστεοπαθητικών αρχών και τεχνικών του Ταϊλανδέζικου μασάζ, μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Είναι μια μορφή που συνδυάζει εξαιρετικές δημιουργικές και ισχυρές τεχνικές ταϊλανδέζικου μασάζ και την ήπια αφή της οστεοπαθητικής.

Το Osteothai ασκείται στο πάτωμα. Ο δέκτης φορά ελαφρά άνετα ρούχα. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί  τα χέρια του, τα πόδια του, τα γόνατα και τους αγκώνες του.


Νευρομυϊκό Μασάζ  ή  ΝΜΤ (Neuromyskoular Therapy) 

 • Full body: 75 λεπτά
 • Πλάτη: 45 λεπτά

Καθημερινά μπορεί να δημιουργηθούν περιστατικά ικανά να αναταράξουν την φυσική ισορροπία του ανθρώπινου σώματος. Τραυματισμοί, μυϊκά πιασίματα, άγχος, στρες κ.α. που αν δεν αντιμετωπιστούν και θεραπευτούν έγκαιρα, εξελίσσονται σε χρόνιες δυσλειτουργίες, αυτές τις χρόνιες παθήσεις αντιμετωπίζει το NMT. Βασισμένο στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα του ανθρώπου, το ΝΜΤ (Νευρομυϊκό Μασάζ) είναι ένα είδος θεραπευτικού μασάζ, το οποίο χρησιμοποιώντας ανατολικές και δυτικές προσεγγίσεις στην τεχνοτροπία του, δρα αναλγητικά στο κάθε πόνο του σώματος , επιτυγχάνει την “ευθυγράμμισή” του (σωστή στάση), δυναμώνοντας ταυτοχρόνως τους μύες. Η τεχνική του βασίζεται στην εστιαζόμενη μάλαξη σε συγκεκριμένες περιοχές με αποτέλεσμα να δρα αναλγητικά στον κάθε πόνο του σώματος δυναμώνοντας ταυτόχρονα τους μύες. Απαλλάσσει το σώμα από σημεία πυροδότησης που δημιουργούν αντανακλαστικό πόνο, βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Επαναφέρει την ελαστικότητα και την ευλυγισία στους μύες και τις αρθρώσεις, αντιμετωπίζει μυοσκελετικούς πόνους, ισχιαλγία, σκολίωση, και αυχενικό.  

Reiki

 • 90 λεπτά 

Το Reiki είναι μια ενεργειακή θεραπευτική τεχνική. Αποτελεί μια απλή, απόλυτα φυσική και μη παρεμβατική μέθοδο εξισορρόπησης του εαυτού μας, που στηρίζεται στην ενέργεια που έρχεται από το σύμπαν. Κατά την διάρκεια του Reiki, ο θεραπευτής βάζει απαλά τα χέρια του κοντά ή επάνω στο ντυμένο σώμα του δέκτη και κατευθύνει την φυσική ροή της ενέργειας, επαναφέροντάς το σε κατάσταση ισορροπίας. Δρα τόσο σε φυσικό επίπεδο (στο σώμα) όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο  (στο νου και στα συναισθήματα). Οι περισσότεροι άνθρωποι εντυπωσιάζονται με την ηρεμία, την γαλήνη και την αίσθηση διαύγειας και καθαρότητας που προσφέρει το Reiki, όσο και με την άμεση, γρήγορη και ωφέλιμη δράση του σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτούς τους λόγους το Reiki αποτελεί την πιο γνωστή και δημοφιλή μέθοδο ενεργειακής θεραπείας στον κόσμο.