Πρότυπα κέντρα διδασκαλίας & εφαρμογής βασικών αγιουρβεδικών τεχνικών αναζωογόννησης, αποτοξίνωσης, χαλάρωσης & ενίσχυσης μηχανισμών αυτοθεραπείας και βιοενέργειας (Shirodhara, βασικοί τύποι αγιουρβεδικού μασάζ, Sweda, Basti, Nasyam κ.α.).

H Ayurveda Hellas A.E., υπό την αιγίδα της ΕΛ.E.M.E.E.A. (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εφαρμογής της Επιστήμης Αγιουρβέδα), όντας πάντα σε επαφή με το AYUSH, το επίσημο Ινστιτούτο της Ayurveda στην Ινδία,το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας και με διεθνώς αναγνωρισμένα αγιουρβεδικά κέντρα, δημιούργησε δυό πρότυπα αγιουρβεδικά κέντρα "Ayurcare", αρχικά το πρώτο στην Αθήνα στο Κολωνάκι, Σόλωνος 51 και στη συνέχεια και στην θεσσαλονίκη Β.Όλγας (πολύ σύντομα το τρίτο στην χαλκιδική).

H ανάγκη για τη δημιουργία τέτοιων πρότυπων κέντρων με βάση τα δεδομένα της χώρας προέλευσης του αγιουρβεδικού συστήματος την Ινδία είναι μεγάλη, για να υπάρχουν σημεία αναφοράς με όσο το δυνατό πιο αυθεντικά δεδομένα, έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να ενημερώνεται, να συγκρίνει και να κάνει σωστότερες επιλογές.Επίσης και κάποιες άλλες εναλλακτικές, ενεργειακές θεραπείες όπως rejuvance, βιοενέργεια ,αρωματοθεραπεία,reiki κ.α. ενσωματώνονται στις ειδικές αγιουρβεδικές προτάσεις, αποκτώντας μια ιδιαίτερη «αγιουρβεδική χροιά».

Στόχος δεν είναι η ίδρυση απλά κάποιων «Ayurvedic Spa», αλλά πρότυπων χώρων, που στη συνέχεια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εφαλτήρια για τη δημιουργία νέων κέντρων από ενδιαφερόμενους, που θα ήθελαν να αποκτήσουν την ανάλογη τεχνογνωσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό, με βάση πάντα τα δεδομένα και την υποστήριξη των επίσημων φορέων και κέντρων στην Ινδία.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αυθεντικών αγιουρβεδικών τεχνικών είναι η ιδιαίτερη επιλογή των λαδιών, που χρησιμοποιούνται ανάλογα με την αγιουρβεδική ιδιοσυγκρασία του ατόμου, τη φύση των προβλημάτων, τις συνθήκες του περιβάλλοντος, τον τύπο της τεχνικής που θα εφαρμοσθεί και τις τυχόν συμπληρωματικές τεχνικές. Οι συνθέσεις των λαδιών αποτελούνται από βότανα & αιθέρια έλαια σε ειδικές αναλογίες, με γνώμονα πάντα όλους τους παραπάνω παράγοντες.

   

Βασικές Αγιουρβεδικές Τεχνικές

Αναζωογόνησης, Αποτοξίνωσης, Χαλάρωσης

1) FULL BOBY ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΙΚΟ ΜΑΣΑΖ
Πλεονεκτήματα του αυθεντικού αγιουρβεδικού μασάζ: Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη σωματική ευλυγισία και το μυϊκό τόνο. Βοηθά στη μείωση και στο κάψιμο του υπερβολικού και επίμονου λίπους από το σώμα. Τονώνει το δέρμα και συμβάλλει στη διαδικασία αναζωογόνησης του. Κινητοποιεί το πεπτικό σύστημα και επιταχύνει την αποβολή των άχρηστων ουσιών. Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Βοηθά στα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο. Αποτελεί έναν φυσικό τρόπο για υγεία και ομορφιά.

2) NASYAM
(Ρινική τεχνική) Χορηγούνται μέσα από τα ρουθούνια μερικές σταγόνες ειδικού βοτανικού ελαίου ή βοτανικού χυμού. H Nasyam ανήκει στις θεραπείες Panchkarma. Εφαρμογή της Nasyam έχει αποδειχθεί ευεργετική σε προβλήματα όπως ιγμορίτιδα, ημικρανίες, πονοκέφαλοι, νευρολογικές δυσλειτουργίες, ακαμψία του λαιμού. Δυναμώνει τα μαλλιά και τα μάτια.

3) KARNA POORAN
H εισαγωγή ειδικού βοτανικού λαδιούστα αυτιά για ένα ορισμένο διάστημα. H πρακτική εφαρμογή της Karna Pooran είναι η αναζωογόνηση για τα όργανα στην περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού. Τα αυτιά και τα μάτια είναι πολύ στενά συνδεδεμένα με τα πέλματα. H εφαρμογή λαδιού στα αυτιά προκαλεί μια αίσθηση δροσιάς και απαλλάσσει τα πόδια από την αίσθηση καψίματος.

4) AKSHI TARPANAM
Πρόκειται για αγιουρβεδική ανανεωτική θεραπεία ειδική για τα μάτια. Τα μάτια «πλένονται» με καθαρή μορφή εξαγνισμένου γκι (ghee) για 2 έως 10 λεπτά περίπου. H θεραπεία αυτή μειώνει τον πόνο και το κάψιμο των ματιών, βοηθά στο σύνδρομο της ξηροφθαλμίας, ενισχύει τους οφθαλμικούς μύες, ανακουφίζει την ένταση των ματιών λόγω χρήσης υπολογιστή, οδήγησης, μεταμεσονύκτιων δραστηριοτήτων, έντονου ηλιακού φωτός, συγκολλήσεων κ.λπ.

5) BAST / NADI SWED
Για το Bashp Swed, ως θεραπεία χρησιμοποιούνται ατμοί από αφέψημα βοτάνων. Επίσης χρησιμοποιείται ως μετα-θεραπευτική διαδικασία Abhyangam σε περιπτώσεις αναζωογόνησης. Για το δε Nadi Swed, ατμοί από αφέψημα βοτάνων χρησιμοποιούνται ως θεραπεία για μεμονωμένα σημεία (χρησιμοποιείται ως τοπική θεραπεία).

6) SHIRODHARA
Με αυτή τη μέθοδο, εγχύεται σταθερά και συνεχώς ειδικό αγιουρβεδικό έλαιο πάνω στην περιοχή του κεφαλιού για 30 – 60 λεπτά. H Shirodhara είναι τεχνική ιδιαίτερα ευεργετική για το άγχος, την αϋπνία, το πρόωρο άσπρισμα & την απώλεια των μαλλιών, και επαναφέρει τη διαταραγμένη ισορροπία του VATA. Επιπλέον, αναζωογονεί το νευρικό σύστημα. Αποτελεί μία από τις πιο χαλαρωτικές μεθόδους.

7) HRUD BASTI / KATI BASTI
Χλιαρό θεραπευτικό έλαιο απλώνεται σε όλο το σώμα – και ιδιαίτερα με ειδική διαδικασία στην περιοχή του στέρνου. H μέθοδος Hrud basti μειώνει τους μυϊκούς πόνους στο στήθος & παράλληλα ενισχύει τους υποστηρικτικούς μύες. Αντίστοιχα, η μέθοδος Kati basti είναι ευεργετική για τους πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης, τις Οσφυαλγίες, Ισχιαλγίες, κ.λπ.

 

REJUVANCE

Το μαγικό άγγιγμα που αναζωογονεί το πρόσωπο και χαλαρώνει βαθιά το σώμα! Μια ενεργειακή, ολιστική μάλαξη προσώπου, που απελευθερώνει τους μύες από την ένταση που συσσωρεύουν καθημερινά δίνοντας τους Ελαστικότητα και Τόνωση! Η τεχνική rejuvance, είναι απολύτως φυσική, αφού χειρίζεται την φυσιολογία του σώματος χωρίς ορούς, λάδια και κρέμες παρά μόνο το απαλό αλλά αποτελεσματικό άγγιγμα των δαχτύλων! Ενεργοποιεί φυσικούς μηχανισμούς, ώστε να παράγουν Κολλαγόνο και Ελαστίνη, ενυδατώνοντας το δέρμα από <<μέσα προς τα έξω>>!!! Αποσυμφορίζει την λέμφο από τις τοξίνες και συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος! Ηρεμεί το νευρικό σύστημα απαλλάσσοντας από πονοκεφάλους και ημικρανίες! Αποτελείται από 6 ξεχωριστές συνεδρίες όπου κάθε μία στοχεύει σε διαφορετικό μέρος του προσώπου, του κρανίου, του αυχένα και των ώμων! Θα αισθανθείτε Ξεκούραση και Ανανέωση!!! Η διαφορά θα είναι εμφανής!!! Δεν ονομάζεται τυχαία <<Φυσικό Λίφτινγκ>>!!!

ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΟ ΜΑΣΑΖ   Ή   ΝΜΤ (NEUROMYSKOULAR THERAPY)

Καθημερινά μπορεί να δημιουργηθούν περιστατικά ικανά να αναταράξουν την φυσική ισορροπία του ανθρώπινου σώματος. Τραυματισμοί, μυικά πιασίματα,άγχος, στρες κ.α. που αν δεν αντιμετωπιστούν και θεραπευτούν έγκαιρα, εξελίσσονται σε χρόνιες δυσλειτουργίες.Το ΝΜΤ, βασισμένο στο κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου, είναι ένα είδος θεραπευτικού μασάζ, που χρησιμοποιεί ανατολικές και δυτικές προσεγγίσεις στην τεχνοτροπία του.Δρα αναλγητικά στον κάθε πόνο του σώματος και επιτυγχάνει την ευθυγράμιση του δυναμώνοντας ταυτόχρονα τους μύες!Απαλλάσσει το σώμα από σημεία πυροδότησης που δημιουργούν αντανακλαστικό πόνο.Ενδυναμώνει μυικά την πάσχουσα περιοχή και βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου!Επαναφέρει την φυσιολογική στάση του σώματος, την ελαστικότητα και την ευλυγισία στους μύες και τις αρθρώσεις!Αντιμετωπίζει μυοσκελετικούς πόνους, ισχιαλγία, σκολίωση, αυχενικό....

REIKI

Το Reikiείναι μια ενεργειακή θεραπευτική τεχνική. Αποτελεί μια απλή, απόλυτα φυσική και μη παρεμβατική μέθοδο εξισορρόπησης του εαυτού μας, που στηρίζεται στην ενέργεια που έρχεται από το σύμπαν!Κατά την διάρκεια του Reiki, ο θεραπευτής βάζει απαλά τα χέρια του κοντά ή επάνω στο ντυμένο σώμα του δέκτη και κατευθύνει την φυσική ροή της ενέργειας, επαναφέροντάς το σε κατάσταση ισορροπίας!Δρα τόσο σε φυσικό επίπεδο-στο σώμα-, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο-στο νου και στα συναισθήματα-!Οι περισσότεροι άνθρωποι εντυπωσιάζονται με την ηρεμία, την γαλήνη και την αίσθηση διαύγειας και καθαρότητας που προσφέρει το Reiki, όσο και με την άμεση, γρήγορη και ωφέλιμη δράση του σε όλα τα επίπεδα!Γι'αυτούς τους λόγους το Reiki αποτελεί την πιο γνωστή και δημοφιλή μέθοδο ενεργειακής θεραπείας στον κόσμο!