Μπορεί άραγε η ενέργεια ενός χώρου, να σε χαλαρώσει και να σου προσφέρει γαλήνη με το που διαβείς το κατώφλι του ; 

Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ναι, αφού αυτή ακριβώς την αίσθηση θα νίωσει, όποιος επισκεφθεί το με το που επισκέφτηκα το νέο πολυχώρο ολιστικής υγείας και ομορφιάς, της Ayurveda Hellas , στην Πλάκα - Σύνταγμα.

Τα εγκαίνια του πολυχώρου της Ayurveda Hellas

Πλήθος φίλων, έσπευσε να ευχηθεί τα καλορίζικα, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρεσβεία της Ινδίας και ιατροί / φορείς από τον επιστημονικό χώρο της ολιστικής υγείας στην Ελλάδα.
 
Εμπνεύστρια του νέου χώρου, η κα Σοφία Παπαδοπούλου ( CEO της Ayurveda Hellas AE και πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α ), στην οποία οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό, η διάδοση της επιστήμης της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα.

Σε ένα υπέροχο, διατηρητέο, νεοκλασικό κτήριο, στην οδό Νίκης 28, που απέχει μόλις 3 λεπτά από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, ένα μεγάλο όραμα παίρνει σάρκα και οστά. «Θεωρώ μεγάλη τύχη και ευλογία, που από πολύ νωρίς μπήκα στον κόσμο της Γιόγκα και της Αγιουρβέδα. Εξαρχής είχα ένα όραμα, που ένα μεγάλο μέρος του φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα» είχε δηλώσει με αφορμή τα εγκαίνια η κα Παπαδοπούλου
 
Και συνέχισε: « Ενας πολυχώρος ολιστικής υγείας & ομορφιάς, όπου τόσο η Αγιουρβέδα όσο και η Αγιουρβέδα Ελλάς να μπορούν να εκφραστούν επάξια και κατάλληλα, στο πιο όμορφο - ενεργειακό μέρος της Αθήνας στους πρόποδες της Ακρόπολης στην Πλάκα - Σύνταγμα και ο οποίος να μπορεί να “αγκαλιάσει“, πέρα από τις αγιουρβεδικές προτάσεις, οποιαδήποτε ολιστική - εναλλακτική προσέγγιση, που μπορεί να κάνει τις ζωές μας πιο όμορφες και ευτυχισμένες ».
 

Οι χώροι...

Το νεοκλασικό, χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα.

Στο ισόγειο, συναντάμε το κατάστημα της Ayurveda, με πλούσια γκάμα από φυσικά και βιολογικά καλλυντικά, προϊόντα αρωματοθεραπείας, κρυσταλοθεραπείας και ενεργειακά χώρου, μέχρι συμπληρώματα διατροφής, χειροποίητα ρούχα, δημιουργίες από φυσικά υλικά, είδη γιόγκα και μασάζ, τσάγια κλπ…

Στον πρώτο όροφο, είναι η υποδοχή, με εκθετήριο των προϊόντων της Ayurveda Hellas και τα γραφεία της εταιρείας.

Στο δεύτερο όροφο, βρίσκεται ο χώρος που λαμβάνουν χώρα οι εναλλακτικές θεραπείες και διδάσκονται και εφαρμόζονται αγιουρβεδικές τεχνικές και άλλες συμβατές ολιστικές προσεγγίσεις και η κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα για σεμινάρια - workshops και συνέδρια, θεραπευτική παραδοσιακή yoga και ινδικό χορό.

Ανεβαίνοντας προς τα πάνω, συναντάμε το ξενώνα που η εταιρεία φιλοξενεί γιατρούς από την Ινδία και συνεργάτες της και τέλος τα γραφεία της διοίκησης.
 

 

Οι υπηρεσίες του πολυχώρου της Ayurveda συνολικά:

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
~ Φυτοθεραπεία: Himalaya Herbals, φυσικά καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής
~ Αρωματοθεραπεία: 100% καθαρά αιθέρια έλαια και χειροποίητα θεραπευτικά στικς, φυσικά κεριά
~ Κρυσταλλοθεραπεία: Πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι σε πέτρες και κοσμήματα
~ Ενεργειακά χώρου: Λάμπες Ιμαλαΐων, αγάλματα, συντριβάνια,πυραμίδες, οργονίτες, πινακές κ.α.
~ Χειροποίητα ρούχα και δημιουργίες απο φυσικά υλικά
~ Είδη γιόγκα και μασάζ
~ Είδη τσαγιού

HOLISTIC WORKSHOPS
~ Αγιουρβεδικές Θεραπείες ~ Ηχοθεραπεία
~ Παραδοσιακές Βεντούζες ~ Shiatsu - Reiki
~ Rejuvance, ειδική περιποίηση προσώπου
~ Παραδοσιακή Yoga
~ Αρωματοθεραπεία
~ Κρυσταλλοθεραπεία
~ Θεραπεία του Άτλαντα
~ Ινδικός Παραδοσιακός χορός - Bollywood

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
~ Εκπαιδευτικά - ενημερωτικά για την επιστήμη της Αγιουρβέδα και την ολιστική υγεία

RETREATS
~ Συνδυασμός ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και πολλών βιωματικών εμπειριών

ΕΚΔΟΣΕΙΣ
~ Επιλεγμένη ελληνική και ξένη βιβλιογραφία στο χώρο της Αγιουρβέδα & της ολιστικής υγείας.