RETREAT AYURVEDA & ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ - ΤΑΙ CHI


Η Ayurveda Hellas σε συνεργασία με τον Χρήστο Καραγιάννη  (δάσκαλο εσωτερικών πολεμικών Τεχνών της σχολής «Κένταυρος Χείρων», στον οποίο το 2006 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Wu Shu απένειμε τον Χρυσό Αετό ή 3 Dan)  διοργανώνουν ένα τετραήμερο Retreat στο μαγευτικό Πήλιο με θέμα ''Ayurveda, & Αρχαία Κινέζικη Ιατρική - Tai Chi''!!! Πρόκειται για ένα retreat που συνδιάζει δύο αρχαίες επιστήμες με στόχο την πλήρη αναζωογόνηση, εξισορρόπηση, και ενδυνάμωση  των συμμετεχόντων, μέσω πρακτικών όπως yoga, tai chi, τεχνικές εξισορόπησης των 5 στοιχείων με βάση την αγιουρβέδα  & την κινέζικη ιατρική ( γη, νερό, φωτιά, αέρας – ξύλο, αιθέρας-μέταλλο). Θα γίνει ειδικό εργαστήρι για το στοιχείο της Γης που συνδέεται με το τέλος του καλοκαιριού, ειδική αποτοξινωτική διατροφή, αγιουρβεδικές τεχνικές και άλλα πολλά!!

Στη γη των Κενταύρων

Το Πήλιο ήταν το μέρος στο οποίο ζούσε ο μεγαλύτερος θεραπευτής της Αρχαιότητας, ο Κένταυρος Χείρων. Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν τόπο που χαρακτηρίζεται, εκτός από την ομορφιά του, για τη μαγευτική του αύρα. Ήταν και παραμένει ένας προορισμός φορτισμένος με θετική ενέργεια.
Η «Ayurveda Hellas» τον επέλεξε για το επόμενο retreat της, δηλαδή για εναλλακτικές διακοπές στις οποίες όχι μόνο θα περάσετε καλά, θα ηρεμήσετε και θα διασκεδάσετε δίπλα στο κύμα, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε, εκτός από το μαγευτικό τοπίο, την υγιεινή διατροφή και τις μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, μια σειρά από σεμινάρια, αγιουρβεδικές θεραπείες, βελονισμό, ειδικές πρακτικές αποτοξίνωσης και άλλες εκπλήξεις, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, κερδίζοντας υγεία, γνώση και ευεξία. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό τετραήμερο, στον πανέμορφο, παραθαλάσσιο Κάλαμο της Αργαλαστής στο Πήλιο. Λόγω των περιορισμένων θέσεων  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρασκευή 20 με Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στον Κάλαμος του Πηλίου
Λόγω των περιορισμένων θέσεων  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τι περιλαμβάνουν οι διακοπές σας;

 • All inclusive πολυτελής διαμονή σε σουίτες - διαμερίσματα.
 • Ειδική «αγιουρβεδικη» διατροφή - δίαιτα (πρωινό, κυρίως γεύμα, μικρό γεύμα).
 • Εκπαιδευτικές ομιλίες, παρουσιάσεις , πρακτικές για την Αγιουρβέδα και την Αρχαία Κινέζικη Ιατρική.
 • Μαθήματα θεραπευτικής παραδοσιακής Γιόγκα & Tai Chi πρωί και απόγευμα.
 • ​Εύρεση αγιουρβεδικής ιδιοσυγκρασίας
 • Φυσικά αγιουρβεδικά προϊόντα και συμπληρώματα.

Πολλά αλλα δωράκια και εκπλήξεις...

Επίσης, υπάρχουν οι εξής επιπρόσθετες παροχές:

 • Αγιουρβεδικές Θεραπείες - Τεχνικές (Fullbody massage, Head massage - Akshi tarpanam, Nasyam, Karnapuran)
 • Thai Massage +  Osteothai Massage 
 • Βελονισμός 

Retreat Highlights

 • Δώρο ένα "mini αγιουρβεδικό φαρμακείο" σε όσους συμμετάσχουν με προϊόντα αξιας 60€

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ -20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ AYURVEDIC FESTIVAL ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ!! 

Τιμή Προγράμματος - Όλο το πακέτο για το 3ήμερο!!!

Σε Δίκλινο

Σε Τρίκλινο

350€/ατομο (early birds -15% έως 15/8)

290€/ατομο (early birds -15% έως 15/8)

Ειδική προσφορά για επιπλέον μέλη ίδιας οικογένειας -ρωτήστε μας

Ειδική προσφορά για επιπλέον μέλη ίδιας οικογένειας -ρωτήστε μας

*Oι τιμές δεν συμεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
*Υπάρχει η δυνατότητα για μονόκλινο δωμάτιο στην τιμή των 390€ 

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΙΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 

Εθνική Τράπεζα (Ayurveda Hellas) 

IBAN όψεως GR 180 110 21100000 21147 036343


 

Κύριοι Είσηγητές:

 • ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ - Σοφία Παπαδοπούλου: Χημικός, Researcher of Ayurveda,Πρ Ayurveda Hellas A.E. & Πρ. *ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.
 • TAI CHI - Χρήστο Καραγιάννη  (δάσκαλο εσωτερικών πολεμικών Τεχνών)

Συμμετέχει team έμπειρων εισηγητών και δασκάλων..


Λίγα λόγια για την Αγιουρβέδα


Η επαφή με την Αγιουρβέδα είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε νέοι, ακμαίοι και υγιείς, για πολλά χρόνια, γνωρίζοντας την αληθινή μας φύση και ανακαλύπτοντας τον Ανώτερο Εαυτό μας, με τις άπειρες δυνατότητες αυτοθεραπείας και εξέλιξης. Τώρα έχετε και σεις τη δυνατότητα να κατανοήσετε τους παράγοντες αυτοθεραπείας του Ιπποκράτη: Η διατροφή, η κίνηση, το περιβάλλον, ο τρόπος ζωή και ο τρόπος σκέψης μπορούν ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας και σε συνδυασμό με ιδιαίτερες παραδοσιακές τεχνικές- να συντελέσουν σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή, απαλλαγμένη από τις ασθένειες και τη γήρανση. Σπουδαία πηγή τέτοιας γνώσης αποτελεί η Αγιουρβέδα, ένα πανάρχαιο παραδοσιακό σύστημα προληπτικής ιατρικής, θεραπευτικής ιατρικής και υγιούς τρόπου ζωής, αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που ξεκίνησε από την Ινδία 5.000 χρόνια πριν, μεταφέροντας τη συλλογική σοφία των οραματιστών από γενιά σε γενιά. Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Ξεκινήστε τώρα!

«Ayurveda Hellas» 

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της «Himalaya Herbal Healthcare». Συνέχισε με ποικίλες άλλες δραστηριότητες που αφορούν είτε σε προϊόντα είτε σε υπηρεσίες, όπως, π.χ., τη διοργάνωση σεμιναρίων, τα Retreats (εναλλακτικές διακοπές), την έκδοση βιβλίων και περιοδικών. Στόχος της είναι να δώσει όσο το δυνατόν πιο «Ολοκληρωμένες προτάσεις Φυσικού Ευ Ζην και Μακροζωίας».  Η «Ayurveda Hellas» συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση της ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α., ούσα σε συνεχή επαφή με αντίστοιχα Ινστιτούτα του εξωτερικού και κυρίως της Ινδίας, η οποία είναι και η χώρα προέλευσης του αγιουρβεδικού συστήματος, με τον Ayush, τον επίσημο κρατικό φορέα της Αγιουρβέδα στην Ινδία, με το υπουργείο Υγείας της Ινδίας και με την Πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα. Στα πλάσια αυτά μετέφερε τις δραστηριότητες της σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο στην Πλακα - Σύνταγμα όπου τόσο η ίδια όσο και η επιστήμη της Αγιουρβέδα οπού μπορούν να εκφραστούν καταλληλότερα, με απώτερο στόχο, ζωές γεμάτες επίγνωση, υγεία και ευτυχία!!!

Περισσότερα

Λίγα λόγια για την Αρχαία Κινέζικη Ιατρική - Thai Chi


Οι θεραπευτές σε όλες τις αρχαίες παραδόσεις ανά τον κόσμο χρησιμοποιούσαν τα 5 στοιχεία ( γη, νερό, φωτιά, αέρας – ξύλο, αιθέρας-μέταλλο) για να αποκρυπτογραφήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Στο σεμινάριο που θα ακολουθήσει ο ασκούμενος θα μάθει πώς με συγκεκριμένες ασκήσεις – κινήσεις – πρακτικές- ήχους και βότανα, ανάλογα με την εποχή του έτους μπορεί να θρέψει ή να τονώσει κομμάτια του εαυτού του που είναι φτωχότερα σε ένα ή περισσότερα από αυτά τα πέντε στοιχεία, τα οποία καθορίζουν την ζωτικότητα και την υγεία του.

Στα πλαίσια του Retreat θα μάθουμε:

 • ~ Ανάλυση των αρχαίων συμβόλων & η συσχέτιση τους με το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου. Αποσυμβολισμός των 5 Στοιχείων.
 • ~Ενεργειακή ανατομία: Θα μάθουμε πως κινείται η ενέργεια μέσα στο ανθρώπινο σώμα, τα ενεργειακά κανάλια και σε ποια όργανα αντιστοιχούν .
 • ~ Ετήσιο & Ημερήσιο Ρολόι: Η αλλαγή των εποχών και ποια η επίδραση τους στον άνθρωπο.
 • ~ Ουράνιο Γιν-Γιανγκ:  Στο ανθρώπινο σώμα τα πέντε στοιχεία εκφράζονται μέσω συγκεκριμένων οργάνων και δημιουργούν τις πέντε οντότητες ή ψυχές που υπάρχουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Θα σταθούμε πιο πολύ στο στοιχείο της Γης, που είναι και της εποχής.
 • ~ Σωματικές ασκήσεις (Chi Kung & Tai Chi), αναπνοές, βότανα-τροφές & καθημερινές δραστηριότητες συμβατές και ευνοϊκές με τις ενέργειες του Καλοκαιριού και του Φθινοπώρου.
 • ~ Θεραπευτικοί ήχοι: Μια κρυμμένη γνώση από τα μοναστήρια της Άπω Ανατολής.
 • ~ Ανιγηραντικές πρακτικές και αναγέννηση του δυναμικού μας μέσω της πρακτικής του εσωτερικού χαμόγελου.
 • ~ Εξομάλυνση των εσωτερικών δυσλειτουργιών και της συναισθηματικής αρνητικότατος μέσω μιας αρχαίας πρακτικής.
 • Επίσης θα μάθουμε πως βρίσκουμε την αγιουρβεδική μας ιδιοσυγκρασία και τις ανάλογες επιλογές που μπορούμε να κάνουεμ ανάλογα με αυτή στους παράγοντες διατροφή, κίνηση, περιβάλλον, τρόπος ζωής, τρόπος σκέψης (παράγοντες θεραπείας του Ιπποκράτη για να ζούμε ζωές γεμάτες επίγνωση, ευτυχία και δημιουργία.

Το ξενοδοχείο

Το παραδοσιακό «Symmetron» βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία στο χωριό Κάλαμος στο Νότιο Πήλιο, δίπλα στη θάλασσα, σε μια βοτσαλωτή παραλία με δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Όλα τα καταλύματα παρέχουν δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, τζάκι και μπανιέρα-υδρομασάζ. Όλες οι μονάδες είναι διακοσμημένες με πέτρα και ξύλο, ενώ διαθέτουν κλιματισμό, άρτια εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία. Προσφέρουν μπαλκόνι με θέα στη γύρω περιοχή, ενώ ορισμένες περιλαμβάνουν αίθριο και εκτείνονται σε χωριστά επίπεδα. Τέλος, το ξενοδοχείο διαθέτει παραθαλάσσια ταβέρνα. 

Δείτε το ξενοδοχείο

 


Η Ayurveda Hellas καθιέρωσε τον θεσμό των αγιουρβεδικών Retreat στην Ελλάδα και για 9 συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει εναλλακτικές διακοπές -Retreat.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Περισσότερες πληροφορίες : 2103632350 - 2310887679 - 6976783289


Περισσότερες πληροφορίες : 2103632350 - 2310887679 - 6976783289