Ελάτε να βιώσουμε την μαγική επίδραση της απελευθέρωσης & του ‘’ανοίγματος’’ της αναπνοής μας και κατ’ επέκταση την απελευθέρωση της Prana, της ζωτικής μας δύναμης!

Τα οφέλη είναι πολλαπλά! Για το σώμα, τον νου και το Πνεύμα! Pranayama είναι το μέσο για να μεταβούμε από τις κατώτερες διαστάσεις της ύπαρξής μας, στις ανώτερες διαστάσεις της Συνειδητότητας για αυτό και αναφέρεται ως higher yoga.

Στο θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου θα μιλήσουμε για την Pranic Διατροφή (σατβική). Η Prana βρίσκεται στον αέρα το μεγαλύτερο ποσοστό γιαυτό και μπορούμε να τη λάβουμε με τις τεχνικές αναπνοής,ωστόσο μπορούμε να τη λάβουμε και από άλλες πηγές όπως η τροφή.Όποτε:

στο θεωρητικό σκέλος θα εξεταστούν λοιπόν ποιες είναι οι τροφές που εμπεριέχουν την περισσότερη Prana.
στο πρακτικό θα γίνει εφαρμογή ειδικών τεχνικών αναπνοής για την καλύτερη αξιοποίηση της.

Χαρακτηριστικά οφέλη της Pranayama:

Αυξάνει και βελτιώνει την ζωοδότρα δύναμη (Πρανα)
Καθαρίζει τα μπλοκαρισμένα ενεργειακά κανάλια
Φέρνει σε αρμονία το σώμα, το νου και το πνεύμα
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Ισορροπεί το ορμονικό σύστημα
Αποτοξινώνει το σώμα μας κατά 90%
Αναζωογονεί το σώμα και το μυαλό
Καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης

Λίγα λόγια για την Prana...
Prana το μυστικό κλειδί για την Υγεία & την Πνευματική Εξέλιξη!
Prana είναι η αρχαία σανσκριτική ονομασία της αιθερικής δύναμης που διαποτίζει και περιβάλλει ολόκληρο το φυσικό σύμπαν. H Prana βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα και τα αντικείμενα του φυσικού μας κόσμου και κυρίως στον αέρα. Ayama σημαίνει επέκταση. Η Pranayama μπορεί να ορισθεί λοιπόν σαν μια σειρά τεχνικών αναπνοής και αξιοποίησης της Prana που ενεργοποιεί την ζωτική ενέργεια-Prana μέσα στο σώμα.

Μερικές χαρακτητιστικές εκφράσεις της Prana είναι:

Θερμότητα – ζέστη
Στάμινα – ζωτική δύναμη
Ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο (κύματα Α,Β,Θ,Δ)
Μούδιασμα κ.α.

Σε σωματικό & συναισθηματικό επίπεδο:
H ελεγχόμενη αναπνοή, μας βοηθά να μειώσουμε τις σωματικές και συναισθηματικές τοξίνες με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως μέσο πρόληψης των σύγχρονων ψυχικών προβλημάτων (άγχος, στρές κτλ.) και ενισχύει το αναπνευστικό...αλλιώς αναπνέουμε όταν χαιρόμαστε, αγχωνόμαστε, φοβόμαστε ή ερωτευόμαστε!

Σε ενεργειακό επίπεδο:
Οι Pranayama χρησιμοποιεί την αναπνοή ώστε να αυξήσει την ροή της Prana μέσα στα πρανικά κανάλια (nadis), που βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις πάνω στο ενεργειακό σώμα του ανθρώπου. Με αυτόν τον τρόπο τα ενεργειακά κανάλια εξαγνίζονται, επιφέροντας αυξημένη σωματική και νοητική σταθερότητα στον ασκούμενο. Σε ένα ανώτερο επίπεδο οι ασκήσεις Pranayma φέρουν την αυτοκυριαρχία επάνω στο νου. Η Prana είναι το μέσον που ενώνει το ανθρώπινο σώμα με την ανθρώπινη ψυχή. Είναι η συνεκτική δύναμη ανάμεσα στην ύλη και την Συνειδητότητα για αυτό και αναφέρεται ως higher yoga.

"Πολλοί άνθρωποι δεν αναπνέουν σωστά και δεν έχουν επίγνωση αυτού του γεγονότος. Η σωστή αναπνοή βελτιώνει σε βάθος ολόκληρη τη φυσική και νοητική μας ευημερία. Η αναπνοή είναι άρρηκτα δεμένη με την κατάσταση της υγείας και η λανθασμένη αναπνοή συχνά αντανακλά ποικίλες διαταραχές στο σώμα και στο νου "
Σουάμι Νιράντζαν Σαρασου