Μια φυσική και αποτελεσματική μέθοδος πρόληψης και αυτοθεραπείας.

Ο ΑΤΛΑΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ...

αλλά, αν δεν βρίσκεται στην σωστή θέση, ευθύνεται και για μεγάλο αριθμό επίπονων ενοχλήσεων και ασθενειών.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 18:00 
Στον πολυχώρο της Ayurveda Hellas, Νίκης 28  Πλάκα - Σύνταγμα
Εισηγητής: Theo Drivas

Η ΑΡΧΗ ΟΛΩΝ

Γνωρίζατε ότι ο πρώτος αυχενικός σπόνδυλος - o Άτλας - είναι εξαρθωμένος στους περισσότερους ανθρώπους; Αυτή η κατάσταση μπορεί να αποφέρει μια σειρά από σωματικές και ψυχικές βλάβες. Αυτή την διαπίστωση έκανε ο Ρενέ Κλαούντιους Σίμπερλι, ένας ελβετός, ο οποίος έπασχε ο ίδιος οδυνηρά απο εξάρθρωση του Άτλα και ο οποίος μεταξύ 1993 και 1996 ανέπτυξε μια παγκοσμίως μοναδική μέθοδο, η οποία επαναφέρει τον Άτλα στην σωστή του θέση. Η ΑΙΤΙΑ Το μοντέλο δείχνει έναν εξαρθωμένο Άτλα. Ο Άτλας έχει εξαρθωθεί προς την αριστερή πλευρά. Ανάλογα με την γωνία κλίσης της εξάρθρωσής προκαλείται μείωση του όγκου της οπής του κρανίου και του σπονδυλικού σωλήνα με αποτέλεσμα τόσο ο νωτιαίος μυελός αλλά και άλλες νευρικές δεσμίδες να βρίσκονται μόνιμα υπο πίεση. Παράλληλα στενεύουν τόσο η τραχηλική αρτηρία αλλά και διάφορα αγγειακά συστήματα (αιματοφόρα αγγεία, λεμφαγγεία).

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Η μόνιμη πίεση του νωτιαίου μυελού, των εγκεφαλικών νεύρων, των διάφορων αρτηριών κ.τ.λ. μπορεί να προκαλέσει σωματικές και ψυχικές βλάβές. 

Διότι όμως ο Ατλας δεν στήρίζει μόνο το κρανίο αλλά αποτελεί και σημέιο ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ της σπονδυλικής στήλης και του ανθρώπινου σκελετού, μπορεί η εξάρθρωση αυτού να αποφέρει σοβαρές βλάβες και μεταβολές στη στάση του σώματος.

Τα αποτελέσματα είναι συμπτωματικές ενοχλήσεις και ασθένειες όπως π.χ. πονοκέφαλοι και πόνοι στον αυχένα καθώς και δυσκαμψία στον αυχένα, ημικρανίες, πόνοι στην πλάτη, οσφυαλγία, δισκοπάθεια, σκολίωση, περίσφιγξη νεύρων του εγγεφάλου και του νωτιαίου μυελού, διαφοροποίηση του μήκους των άκρων λόγω λανθασμένης θέσης της λεκάνης, πόνοι στις αρθρώσεις του ισχύου, πόνοι στον γόνατο, ενοχλήσεις στο μηνίσκο καθώς και άλλες παθήσεις στα γόνατα κ.ο.κ.

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Ενα παράδειγμα βλαβών και μεταβολών στη στάση του σώματος που πρόκαλείται απο εξαρθωμένο Άτλα είναι η λανθασμένη θέση της λεκάνης.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ

Ο Ρ.Κ. Σίμπερί ανέπτυξε μια παγκοσμίως μοναδική μέθοδο με την βοήθεια της οποίας είναι δυνατή η ακριβής, οριστική και ακίνδυνη επαναφορά της εξάρθρωσης του Άτλα με μια μόνο θεραπευτική αγωγή.

Η μέθοδος αποτελείται από συγκεκριμένο μασάζ των βραχεών αυχενικών μυών. Με την μυική χαλάρωση δίνεται στον Άτλα η δυνατότητα να επανέλθει στην φυσική του θέση. Απαραίτητος είναι ο εκ των υστέρων έλεγχος καθώς και η υποστήριξη στην διαδικασία αυτοθεραπείας.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Όταν ο Άτλας επανέλει στην σωστή θέση τότε είναι δυνατή η αποκατάσταση της σωματικής ισορροπίας. Αρχίζει η πολύτιμη διαδικασία της αυτοθεραπείας και αποκατάστασης και ο ανθρώπινος οργανισμος λειτουργεί καλύτερα. Η επαναφορά του Άτλα στην σωστή του θέση μπορεί να έχει επιπλέον θετική επίδραση και σε άλλες εφαρμοζόμενες θεραπείες

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η αποκατάσταση των κυττάρων και των οργάνων δεν γίνεται όμως από την μία μέρα στην άλλη. Μετά την διόρθωση του Άτλα με την μέθοδο ATLAS αντιδρά κάθε οργανισμός διαφορετικά, ανάλογα με την σωματική και ψυχική του κατάσταση. Έτσι τα αποτελέσματα των ενεργοποιημένων δυνάμεων αυτοθεραπείας γίνονται από κάθε άνθρωπο διαφορετικά αντιληπτά