Mystic Night at Ayurveda ~ Kundalini Yoga, Gong Bath & Sacred Meditation  

H Ayurveda Hellas συνδιοργανώνει μαζί με την Lynn Roulo (Δασκάλα Kundalini Yoga) και τον Dion Dragas (Δάσκαλο Capoeira Angola & Μουσικό) μια βραδιά αφιερωμένη στην Kundalini Yoga και στα Κεραύνια Κύμβαλα! Η βραδιά συμπεριλαμβάνει μάθημα Kundalini Yoga για όλα τα επίπεδα, θεραπεία με Gong και διαλογισμό εξαγνισμού και θεραπείας διάρκειας 11 λεπτών.  *Για τα οφέλη της Kundalini Yoga & των Gong παρακαλούμε ανατρέξτε παρακάτω.

KUNDALINI YOGA & GONG BATH

  • Ημερομηνία: Κυριακή 20 Μαΐου 2018, 19:30 – 20:45    
  • (*Παρακαλούμε να προσέλθετε 15 λεπτά πιο πριν)
  • Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα 
  • Εισηγήτες: Lynn Roulo & Dion Dragas
  • Είσοδος: 10 ευρώ 

Το μάθημα θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.  

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης καλέστε στο 210 3632350.

Kundalini Yoga

H κουνταλίνι γιόγκα είναι μέρος της παράδοσης των Raj Yogis που κατοικούσαν σε συγκεκριμένες περιοχές των Ιμαλαίων και ασκούνταν σε κλειστούς κύκλους αφοσιωμένων μαθητών και δασκάλων. Ο Yogi Bhajan, master της κουνταλίνι γιόγκα, άνοιξε τη διδασκαλία της για το ευρύτερο κοινό, το 1969 στις ΗΠΑ και δημιούργησε το KRI (Kundalini Research Institute) για την εκπαίδευση και πιστοποίηση δασκάλων όπως και για την προάσπιση της γνησιότητας της διδασκαλίας. Οι τεχνικές της kundalini yoga απευθύνονται στην τριαδική υπόσταση του ανθρώπου (σώμα, νου, πνεύμα) και αποτελούν ένα σύγχρονο και προσιτό σύστημα προσωπικής βελτίωσης και μεταμόρφωσης που εφαρμόζεται με ασφάλεια, λειτουργεί με ακρίβεια και προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει ουσιαστικά τη σχέση του με τον εαυτό του, με τους άλλους, τη φύση και την ύπαρξη.   

Η Κουνταλίνι Γιόγκα και ο διαλογισμός αποτελούν μία πολύ δυνατή "τεχνολογία" ή οποία έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο: εξυγίανση και ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος, καταπολέμηση του στρες και επαναφορά της ηρεμίας σε σώμα και νου, ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, διάταση και ενδυνάμωση του σώματος βελτιώνοντας την αντοχή και την ευλυγισία, αποτοξίνωση και ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, επίγνωση των εσωτερικών σωματικών λειτουργιών.  

Κεραύνια Κύμβαλα / Gong 

Τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτουμε ξανά τις θαυμαστές ιδιότητες του μουσικού οργάνου που σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστό με το όνομα γκονγκ. Οι πρόγονοί μας είχαν πολλά ονόματα για αυτό, ανάμεσά τους «ηχείον», «κεραύνιο κύμβαλο» κτλ. Το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες μορφές και για διάφορες μυστηριακές ιεροτελεστίες όπως π.χ. στα Ελευσίνια Μυστήρια αλλά και στα μεγάλα μαντεία της αρχαίας Ελλάδας. Η προέλευσή του είναι Μινωική και ταυτίζεται με το ιερό Παλλάδιο της αρχαιότητας.  Η θεραπευτική του αξία δοκιμάζεται στην πράξη εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθιστώντας το μια από τις αρχαιότερες θεραπευτικές πρακτικές με ιδιαίτερη ψυχοθεραπευτική διάσταση. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι διώχνει το φόβο του θανάτου, ο μεγάλος αρχαίος φιλόσοφος Πυθαγόρας και ο σύγχρονος Γιόγκι Μπάτζαν αναφέρονται στο γκονγκ ως «το τραγούδι του πνεύματος» και οι ανατολικές παραδόσεις το ταυτίζουν με τον ίδιο τον ήχο του «Ωμ», τον ήχο της δημιουργίας.

Το γκονγκ σήμερα είναι ένα ιδανικό εργαλείο για τη μείωση του στρες, την εστίαση και την καθαρότητα του νου, την εξισορρόπηση του ενδοκρινικού και νευρικού συστήματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Προσφέρει ένα διαρκές αίσθημα αρμονικής πληρότητας και ολοκλήρωσης και δρα έτσι ως διαμεσολαβητής για τη διάλυση νοητικών, συναισθηματικών και φυσικών καταστάσεων που δεν μας εξυπηρετούν πια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξισορροπηθεί η σωματική, συναισθηματική και πνευματική πλευρά του κάθε ατόμου. Είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το άγχος, την κατάθλιψη, την κούραση, το θυμό και την εχθρότητα, το αίσθημα του χωρισμού και της μοναξιάς, και όλα τα είδη των φόβων, μαζί με πολλές άλλες ασθένειες που συνδέονται με την έλλειψη ισορροπίας και αρμονίας. Δρα ολιστικά και προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες με φυσική και μεταφυσική διάσταση.  

Lynn Roulo

Η Lynn Roulo είναι πιστοποιημένη εισηγήτρια Kundalini Yoga. Έχει λάβει την πιστοποίηση της από το Ashram του Guru Ram Das στο Σαν Φρανσίσκο. Ξεκίνησε να διδάσκει Yoga το 2009 στο Rasayan Center( Kundalini Yoga Studio) και να κάνει παράλληλα μαθήματα σε καταφύγια αστέγων. Το Φεβρουάριο του 2012 μετακόμισε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την Kundalini Yoga σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής της ύστερα από προτροπή ενός φίλου της. Συνέχισε να πηγαίνει και να εμβαθύνει στα μαθήματα καθώς έβλεπε ότι σε κάθε μάθημα αισθανόταν όλο και καλύτερα. Λόγω του ότι ήθελε να μελετήσει περαιτέρω τις πρακτικές γράφτηκε στο πρόγραμμα εισηγητών της Kundalini Yoga. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και νιώθοντας μεγάλη ευγνωμοσύνη για την μεταμορφωτική εμπειρία που είχε βιώσει άρχισε να διδάσκει ώστε να διαδόσει την πρακτική και τα οφέλη της σε όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Dion Dragas  

Ο Dion Dragas είναι εισηγητής της Capoeira Angola, θεραπευτής και μουσικός. Ξεκίνησε να διδάσκει Capoeira το 1998, από τότε έχει εργαστεί σε σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, φεστιβάλ, πανεπιστήμια και σε σχολές σύγχρονου χορού. Σημαντικό μέρος της εμπειρίας και της εξέλιξης του οφείλονται στους καθηγητές του Mestre Marrom και Mestre Joao Grande. Πριν από μερικά χρόνια εργαζόταν στην Αμερική, όπου ήταν συνιδιοκτήτης του Akasha Roslindale Studio στην Βοστώνη, συνεχίζει να ταξιδεύει στην Ευρώπη, Αγγλία, Αυστραλία και Αμερική για να οδηγήσει εργαστήρια και σεμινάρια στους τομείς εξειδίκευσης του. Αυτή την περίοδο διαμένει στην Αθήνα και συνεργάζεται με την Ayurveda Hellas.