Η ηχοθεραπεία γίνεται με τους θεραπευόμενους ξαπλωμένους. Στην ηχοθεραπεία, τοποθετούνται στα ενεργειακά κέντρα (τσάκρας) τα συγκεκριμένα ηχητικά σκεύη πάνω στο σώμα με συγκεκριμένη διαδικασία και δονούνται με προσαρμοσμένα χτυπήματα. Το σώμα εναρμονίζεται με τις δονήσεις και εισέρχεται σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Μέσω αυτής της βαθιάς χαλάρωσης ενεργοποιούνται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού. Με τη βοήθεια της ηχοθεραπείας βιώνουμε μια συνολική, ευεργετική, εσωτερική ηρεμία. Μπορούμε να αφεθούμε και να ξεκουραστούμε, απελευθερώνοντας τη δημιουργική μας ενέργεια, βιώνοντας έτσι την αρμονία με τον εαυτό μας. Τα ηχητικά σκεύη (ηχογαβάθες - singing bowl) είναι φτιαγμένες από κράμα 12 μετάλλων με παραδοσιακούς τρόπους στο Νεπάλ και στην Ινδία.

 

ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ BY AYURVEDA HELLAS

Ημερομηνία:Κάθε Πέμπτη 18:30 – 20:00

Τοποθεσία «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα

Εισηγητές:Έλενα Κοσμά

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τμήμα: 8 - 10 άτομα 

Είσοδος:1 μεμονωμένο μάθημα (drop in): 12€ / Πακέτο 4 μαθήματα: 40€

 

Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσης: 210 3632350 

 

Η τάξη είναι κατάλληλη για όλα τα επίπεδα ασκούμενων. 

 

Στόχοι και Επιδράσεις:

– Άμεση βαθιάς χαλάρωσης
– Απαλλαγή από μυϊκές και νοητικές εντάσεις
– Γενική βελτιώνει της λειτουργία των οργάνων και εναρμόνιση μεταξύ τους
– Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, δημιουργικότητας και αποδοτικότητας
– Ηρεμία του νου
– Απαλλαγή από το άγχος
- Εναρμόνιση ψυχής, σώματος, πνεύματος

Έχουν παρατηρηθεί μετά τις συνεδρίες τα παρακάτω:

– Βελτίωση της μνήμης
– Ευκολία συγκέντρωσης
– Ζωτικότητα
– Απελευθέρωση από το καθημερινό άγχος
– Πολλοί αναφέρουν μια βαθιά αίσθηση γαλήνης, κοιμούνται πιο ήσυχα και αισθάνονται τα ευεργετικά αποτελέσματα της συνεδρίας για μέρες


Η ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Η Έλενα Κοσμα, μουσικός, τραγουδίστρια και συγγραφέας, έχει παρακολουθήσει την ειδική εκπαίδευση στο Ηχομασάζ, παίρνοντας βεβαίωση με τίτλο «Ηχοθεραπευτής, Ηχοθεραπεύτρια κατά Peter Hess®», η οποία είναι αναγνωρισμένη επί πλέον και από τον Ευρωπαϊκό επαγγελματικό σύνδεσμο για ‘Ηχο – Μασάζ – Θεραπεία (Europäischer Fachverband Klang-Massage-Therapie e.v.). Η Έλενα Κοσμά προσεγγίζει την ηχοθεραπεία με ένα πολύμορφο ρυθμικό σύστημα κυρίως μέσω των ηχητικών ακουσμάτων – ήχοι οι οποίοι δημιουργούν μια αρμονική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα - γκονγκ, ηχογαβάθες και ταξίδια φαντασίας.
 

 

*Τα μέταλλα είναι καθαρής μορφής. Η παραγωγή μιας ηχογαβάθας διαρκεί 72 ώρες.