Τo Σάββατο 29/6 και ώρα 18.00-20.00 στον πολυχώρο της Ayurveda Hellas στην Νίκης 28, Σύνταγμα-Πλάκα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Εργαστήρι για την Γιόγκα του Ήχου! Το μάθημα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος θα μιλήσουμε για την θετική επίδραση της ηχοθεραπείας στην ψυχοφυσιολογία του ανθρώπου ενώ το πρακτικό περιλαμβάνει ήπιες σωματικές στάσεις & πρακτικές θεραπευτικής αναπνοής με εστίαση στην Ηχοθεραπεία μέσω απαγγελία mantras, ήχηση κεραύνιων κυμβάλων (Gong) και πρακτική Kirtan. Τα παραπάνω έχουν ως στόχο την ελεύθερη ροή, διεύρυνση & αύξηση της ζωτικής μας ενέργειας (Prana) ώστε να ξεκλειδωθούν οι δυνάμεις αυτοίασης σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο. Η Ηχοθεραπεία ένεργοποιεί κυριώς την εσωτερική χαρά και το αίσθημα της αγάπης, φέροντας πλήθως άλλων θετικών αλλαγών!


6th NADA YOGA & KIRTAN WORKSHOP
(*Το κάθε σεμινάριο της σειράς είναι αυτοτελές αλλά παράλληλα αποτελεί και συνέχεια των προηγούμενων)

Ημερομηνία: Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, 18:00 – 20:00
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα
Εισηγητής: Στέλιος Καρπαθάκης- Anandajyoti
Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσης: 210 3632350 & 6907386342
ή
στην παρακάτω ηλεκτρονική πλατφόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3Lui2KVLBI62LTRwPPMMela9eLX1ySn_ItIgYGsquOyNFTg/viewfom
Είσοδος: 15 euro

Γνωρίστε το KIRTAN, την μουσική που Απελευθερώνει!!

Η Nada Yoga και το Kirtan ειναι κλάδοι της γιόγκα που απαρτίζονται απο τεχνικές με ήχους και δονήσεις. Το Κirtan είναι ένα «γιογκικό τραγούδι» και έχει τις ρίζες του στην Βεδική παράδοση. Είναι μια τεχνική διαλογισμού που συνδυάζει τα Σανσκριτικά mantra και τους μελωδικούς ήχους των μουσικών οργάνων με την ενεργή διαδραστική συμμετοχή του κοινού.

Mantra σημαίνει "αυτό που διευρύνει το νου και την αντίληψη. Οι απαγγελίες των mantra είναι μια επιστήμη που έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί στην Ινδία εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το Σανσκριτικό αλφάβητο (mantra) έχει θεραπευτική επίδραση στο σώμα και νου. Το kirtan είναι mantra ή ο αιώνιος ήχος. Είναι μια τέχνη με την οποία δεν εκφράζουμε μόνο τα συναισθήματά μας αλλά εισχωρούμε βαθιά μέσα μας παρακάμπτοντας την επίδραση της διάνοιας για να βιώσουμε το εσωτερικό μας σύμπαν.

Κεραύνια Κύμβαλα/GONG

Τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτουμε ξανά τις θαυμαστές ιδιότητες του μουσικού οργάνου που σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστό με το όνομα γκονγκ. Οι πρόγονοί μας είχαν πολλά ονόματα για αυτό, ανάμεσά τους «ηχείον», «κεραύνιο κύμβαλο» κτλ. Το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες μορφές και για διάφορες μυστηριακές ιεροτελεστίες όπως π.χ. στα Ελευσίνια Μυστήρια αλλά και στα μεγάλα μαντεία της αρχαίας Ελλάδας. Η προέλευσή του είναι Μινωική και ταυτίζεται με το ιερό Παλλάδιο της αρχαιότητας. Η θεραπευτική του αξία δοκιμάζεται στην πράξη εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθιστώντας το μια από τις αρχαιότερες θεραπευτικές πρακτικές με ιδιαίτερη ψυχοθεραπευτική διάσταση. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι διώχνει το φόβο του θανάτου, ο μεγάλος αρχαίος φιλόσοφος Πυθαγόρας και ο σύγχρονος Γιόγκι Μπάτζαν αναφέρονται στο γκονγκ ως «το τραγούδι του πνεύματος» και οι ανατολικές παραδόσεις το ταυτίζουν με τον ίδιο τον ήχο του «Ωμ», τον ήχο της δημιουργίας.

Οφέλη:

- Η Ηχοθεραπεία σήμερα είναι ένα ιδανικό εργαλείο για τη μείωση του στρες, την εστίαση και την καθαρότητα του νου, την εξισορρόπηση του ενδοκρινικού και νευρικού συστήματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

- Προσφέρει ένα διαρκές αίσθημα αρμονικής πληρότητας και ολοκλήρωσης και δρα έτσι ως διαμεσολαβητής για τη διάλυση νοητικών, συναισθηματικών και φυσικών καταστάσεων που δεν μας εξυπηρετούν πια.

- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξισορροπηθεί η σωματική, συναισθηματική και πνευματική πλευρά του κάθε ατόμου.

- Είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το άγχος, την κατάθλιψη, την κούραση, το θυμό και την εχθρότητα, το αίσθημα του χωρισμού και της μοναξιάς, και όλα τα είδη των φόβων, μαζί με πολλές άλλες ασθένειες που συνδέονται με την έλλειψη ισορροπίας και αρμονίας.

- Δρα ολιστικά και προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες με φυσική και μεταφυσική διάσταση. 

 

Εισηγητής 

Στέλιος Καρπαθάκης-Anandajyoti 

Γεννήθηκε στην Αθήνα, από πολύ μικρός έρχεται σε επαφή με τη μουσική ακούγοντας τον καλλίφωνο πατέρα του στο σπίτι και σε εκδρομές μαγεύεται με τα πρώτα του ακούσματα από τη rock κι αργότερα από τη soul διεθνή μουσική, αυτοδίδακτος στη κιθάρα σκαρώνει τις πρώτες του μελωδίες, αργότερα με τη καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων εξερευνεί και ανακαλύπτει τις τεχνικές της σωστής τοποθέτησης φωνής και ερμηνείας πρώτα στο κλασσικό τραγούδι κι αργότερα στο μοντέρνο τραγούδι. Στο δρόμο του έρχεται σε επαφή με σημαντικούς και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και διευρύνει την εμπειρία του στο μουσικό θέατρο με παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα αρχίζει να ασχολείται με την επιστήμη και τη πρακτική της γιόγκα ως μαθητής στην αρχή και στη συνέχεια ως εισηγητής εκπαιδεύεται στο σύστημα της Σατυανάντα γιόγκα με σεμινάρια στο διαλογισμό και με ειδίκευση στη γιόγκα του ήχου και των δονήσεων τη nada yoga. Ξεκινάει να συμμετέχει με τον συνεργάτη του Μιχάλη Ευαγγελίδη-Mahatman στο σχήμα των Bhakti Age Kirtan Group παίζοντας σε χώρους και φεστιβάλ γιόγκα ,δίνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τη nada yoga και τα kirtan ενώ παράλληλα εκδίδουν σε ψηφιακή μορφή μουσική με χρήση των mantras.