Στα πλαίσια του Αγιουρβεδικού Festival την Παρασκευή 1/11 και ώρα 19.00 – 21.00 στον Πολυχώρο της Αγιουρβέδα Ελλάς στην Νίκης 28 στο Σύνταγμα θα μας μιλήσει ο καταξιωμένος αγιουρβεδικός ιατρός & μύστης Swaroop Verma για τις αρχαίες παραδόσεις της Tantra, Yoga & Ayurveda μυώντας μας σε ένα ταξίδι από την Φύση και τον κόσμο του υλικού επιπέδου στην Συνειδητότητα και στην δυνατότητα Αυτό-ολοκλήρωσης . Για πληροφορίες εγγραφής καθώς και για τα περιεχόμενα της ομιλίας παρακαλώ ανατρέξτε παρακάτω.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ TANTRA, YOGA & AYURVEDA

Ημερομηνία: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, 19:00 – 21:00
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα
Εισηγητής: Swaroop Verma
Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσης : 210 3632350 & 6907386342
ΕΙΔΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ηλεκτρονική Κράτηση Θέσης: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3Lui2KVLBI62LTRwPPMMela9eLX1ySn_ItIgYGsquOyNFTg/viewform

TANTRA, YOGA & AYURVEDA

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο σεμινάριο είναι τα εξής:

~ Βασικές Αρχές της Αγιουρβέδα, της Γιόγκα και της Τάντρα.

~ Πώς να προσδιορίσετε και να εξισορροπήσετε την προσωπική σας ενέργεια..(το δικό σας μοναδικό σύστημα μυαλού / σώματος)

~ Πώς να οικοδομήσουμε μια υγιή καθημερινή και εποχιακή ρουτίνα, που θα διατηρήσει την υγεία, θα αποτρέψει τις ασθένειες και θα επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

~ Αγιουρβεδική διατροφή και μαγείρεμα.

~ Αντιγήρανση και αναζωογόνηση μέσω της Αγιουρβέδα, της Γιόγκα και της Τάντρας.

~ Kayakalpa-Panchakarma - Ένα πλήρες πρόγραμμα αποτοξίνωσης μυαλού / σώματος.

~ Τάντρα - Θεία ένωση Αρσενικού / θηλυκού.

~ Διαλογισμός και ψαλμωδία Μάντρα για να χαλαρώσετε το σώμα / το μυαλό και να ζήσετε την ευδαιμονία ..

Και πολλά ακόμα..

Απόσπασμα της ομιλίας:

Η Αγιουρβέδα, η Γιόγκα και η Τάντρα είναι η ιερή τριάδα Γνώσης που απορρέι από το ίδιο ρεύμα αιώνιας σοφίας, (Sanatan Dharma), μέσω της ίδιας ομάδας σοφών Δασκάλων (Rishi) από ίδια περιοχή των Ιμαλαΐων της Ινδίας. Η ιερή τριάδα Αγιουρβέδα, Γιόγκα και Τάντρα λειτουργεί συμπληρωματικά η μια με την άλλη και εξυπηρετεί την ανθρωπότητα ανά τους αιώνες στα θέματα καλής υγείας, μακροζωίας, εσωτερικής μεταμόρφωσης και τελικά αυτοπραγμάτωσης.

Δημιουργία, Διατήρηση & Μετασχηματισμός

..είναι οι τρεις μεγάλες ενέργειες ή "Maha karma" που εκδηλώνονται στο Σύμπαν αενάως. Ο αρχαίος επιστήμονας της ζωής, ο Rishi του Sanatan Dharma συνειδητοποίησε αυτό το γεγονός και κατανόησε αυτόν τον κύκλο ως τον «τροχό του Ντάρμα» το οποίο ονόμασε «Samsara». Λόγω αυτών των τριών ενεργειών, η Ζωή εκδηλώνεται γι 'αυτό οι Ινδοί τους απέδωσαν θεϊκή μορφή ονομάζοντας τους "Deva" ή "Θεϊκές Οντότητες". Τα αρχέτυπα αυτών των τριών οντοτήτων είναι γνωστές επίσης ως "Tri-Deva".

Brahma (Om) – Είναι η θεϊκή δημιουργική οντότητα που βρίσκεται πίσω από την εμφάνιση των Quanta. Η ίδια η δημιουργία.

Vishnu (Hari) - Η θεϊκή οντότητα που διατηρεί και στηρίζει τη δημιουργία.

Shiva - (Mahesh-) - Η θεϊκή μετασχηματιστική οντότητα – που μετατρέπει την παλιά σε νέα, την χαμηλότερη σε ανώτερη, την χονδροειδ σε λεπτοφυή ενέργεια κ.λ.π

Αντίστοιχα η Αγιουρβέδα, η Γιόγκα και η Τάντρα προέκυψαν επίσης από αυτή την ιερή τριάδα ως ένα κομψό εργαλείο για να διατηρηθεί ο λεγόμενος «τροχός του Ντάρμα».

Ayurveda (Επιστήμη της ζωής) - Καλλιέργεια ενέργειας μέσω υγιεινών τροφίμων, υγιεινού τρόπου ζωής και διαβίωσης σε αρμονία με τη φύση.

Γιόγκα (συνείδηση ​​ενότητας) - Διατήρηση, συντήρηση, διατήρηση και ρύθμιση της ενέργειας μέσω διαφορετικών στάσεων, ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμός και κάποια εσωτερική λεπτή δουλειά αυτοπραγμάτωσης.

Tantra (Επέκταση) - Μετασχηματισμός και μετασχηματισμός της λεπτής ή ακαθάριστης ενέργειας σε υψηλότερη συνείδηση.

Η γιόγκα είναι πολύ περισσότερο από ασάνα ή άσκηση όπως βλέπουμε στη Δύση. Η γιόγκα βοηθάει να αυξήσει τον στενό, εγωιστικό, ατομικό εαυτό μας στο επίπεδο όπου μπορούμε να βιώσουμε την τεράστια ευαισθησία.

Η Τάντρα μας δίνει διάφορες πρακτικές & τεχνικές διαλογισμού για να υπερβούμε το νοητικό μας και τα αρνητικά μας συναισθήματα. Η Τάντρα είναι πολύ περισσότερο από τις απλές σεξουαλικές πρακτικές που είναι δημοφιλείς στη Δύση. Αυτή η πτυχή αντικατοπτρίζει μόνο έναν κλάδο της Τάντρα. Η Τάντρα είναι ένα πλήρες σύστημα προσωπικής ανάπτυξης μέσα από την κατανόηση και εξισορρόπηση της αρσενικής και θηλυκής μας ενέργειας, βελτιώνει τη σχέση μας, την οικειότητα μας με εμάς και τους άλλους, τις υψηλότερες δυνατότητές μας και τη σεξουαλική ενέργεια σε όλα τα επίπεδα.