Το Ayurvedic Festival ανοίγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 19:00-21:00  με ένα ειδικό ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με την επιστήμη της Αγιουρβέδα και τις τεχνικές αποτοξίνωσης Panchakarma! Μια από τις επικρατέστερες ονομασίες της επιστήμης της Αγιουρβέδα είναι: Αγιουρβέδα Ιατρική Νου-Σώματος. Μέσω αυτής δίνεται βαθιά Γνώση για το πως λειτουργούμε στα 5 μας σώματα - διαστάσεις (Σώμα-Ενέργεια-Νους-Συνείδηση-Πνεύμα). Η Panchakara θεωρείται βασική αγιουρβεδική προσέγγιση, όσον αφορά την βαθιά αποτοξίνωση σε όλες μας τις διαστάσεις, για αυτό και θεωρείται κλειδί για την ψυχοσωματική υγεία.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 19:00-21:00 στον πολυχώρο Ολιστικής Υγείας & Ομορφιάς της Ayurveda Hellas στην Νίκης 28 Πλάκα-Σύνταγμα, με εισηγητές τον διεθνούς φήμης Αγιουρβεδικό ιατρό Dr.Venugopal (Guru & Vaidyan αγιουρβεδικό ιατρό, επαγγελματία δάσκαλο γιόγκα, ενεργειακό θεραπευτή) και την Σοφία Παπαδοπούλου (Χημικό & Πρόεδρο της Αγιουρβέδα Ελλάς) και με ελεύθερη είσοδο. 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ AYURVEDA & PANCHAKARMA

Ημερομηνία: Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2018, 19:00 – 21:00

Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, Αθήνα

Εισηγητές: Dr.Venugopal & Σοφία Παπαδοπούλου

Είσοδος Ελεύθερη

Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στο τηλ. 210 3632350.

~AYURVEDA~

Η Ayurveda (Ayus = Ζωή, Veda = Γνώση,Επιστήμη) μιλάει για κάθε άποψη της Δημιουργίας, για κάθε στοιχείο και οργανικό Όν που ζει στον πλανήτη μας και στο Σύμπαν ολόκληρο και, πέρα από αυτό, δίνει συγκεκεριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες, που έχουν δοκιμαστεί και τελειοποιηθεί μέσα από τους αιώνες και απευθύνονται σε όλους αυτούς που αναζητούν την Αληθινή Γνώση, Συνείδηση και Ευτυχία. Στα πλαίσια του ενημερωτικού σεμιναρίου θα παρουσιαστούν οι γενικές αρχές της επιστήμης της Αγιουρβέδα και αντίστοιχες οδηγίες για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν και να ωφελήσουν τον κάθε άνθρωπο στην σύγχρονη καθημερινότητα.

~PANCHAKARMA~ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΝΟΥ-ΣΩΜΑΤΟΣ

Η Αγιουρβέδα περιέχει ίσως την πιο συνολική πρόταση αποτοξίνωσης στον χώρο της ολιστικής υγείας , ένα σύνολο καθαριστικών θεραπειών που ονομάζεται Pancha Karma και είναι 5 τρόποι κάθαρσης. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, από την φύση μας όλοι ήμαστε υγιείς. Υγεία είναι η φυσική κατάσταση κατά την οποία μέσα από την σωστή μας αλληλεπίδραση με το περιβάλλον διατηρούμε την ισορροπία των ενεργειών μας. Οι ασθένειές προκαλούνται από εξωγενείς μολυσματικούς παράγοντες που λαμβάνουν όταν εκτιθέμεθα σε βλαβερές ουσίες του εξωτερικού κόσμου, τόσο υλικών ουσιών που εισάγουμε στο σώμα μας όσο και εντυπώσεων που εισάγουμε στο μυαλό μας. Μόλις αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες εξαλειφθούν, η φυσική υγεία και ισορροπία μας επανέρχονται και αποκαθίστανται. Η Pancha Karma είναι μια αγιουρβεδική μέθοδος μέθοδος ριζικού καθαρισμού, είναι πραγματικά πολύτιμη πρακτική γιατί εξαλείφει την ρίζα της ασθένειας. Αποτελεί ίσως την πιο σημαντική διαδικασία της Αγιουρβέδα διότι είναι η καλύτερη μέθοδος για την μόνιμη εξάλειψη των περιττών doshas και των περιττών τοξικών ουσιών από το σώμα και τον Νου.  

DR. VENUGOPAL

Ο Dr.Venugopal είναι ένας Αγιουρβεδικός Guru & Vaidyan από την Κεράλα της Ινδίας, είναι πρεσβευτής του αγιουρβεδικού τρόπου ζωής, αγιουρβεδικός ιατρός, επαγγελματίας δάσκαλος γιόγκα, ενεργειακός θεραπευτής καθώς και θεραπευτής πολλών παραδοσιακών εναλλακτικών θεραπειών. Όραμα του είναι η παγκοσμιοποίηση και η διάδοση της επιστήμης της Αγιουρβέδα. Η εργασία του είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που αναζητούν απαντήσεις στις ερωτήσεις: "Τι είναι η Αγιουρβέδα; Πως μπορώ να αλλάξω την ζωή, την υγεία και την Συνειδητότητα μου μέσω αυτής;"

Περισσότερα για τον εισηγητή στο παρακάτω link:  https://www.youtube.com/watch?v=zefW1wlNGS0&fbclid=IwAR39CYp_BgQa6iH_-pUxT91pqdkevM2yHKr_-v5sxVw6mtnyMr9bM8ah54U   

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η Σοφία Παπαδοπούλου είναι χημικός – ερευνήτρια Αγιουρβέδα και Πρόεδρος της Αγιουρβέδα Ελλάς, που συνετέλεσε καθοριστικά στην ευρύτερη διάδοση της επιστήμης της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα (αρθρογραφία, τηλεοπτικές εκπομπές, σεμινάρια κτλ.). Από τα φοιτητικά της χρόνια μπήκε στο χώρο της Yoga και σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτηση της ανέλαβε την αντιπροσωπεία της Himalaya για την Ελλάδα & την Κύπρο. Η Himalaya όντας η μεγαλύτερη παραγωγός αγιουρβεδικών προϊόντων παγκόσμια από το 1930, ήταν η αφορμή-μέσο που ήρθε σε επαφή με το παραδοσιακό-ολιστικό σύστημα της Αγιουρβέδα (Yoga & Αγιουρβέδα θεωρούνται αδελφές-επιστήμες), το οποίο μελέτησε, ερεύνησε κυρίως στην Ινδία με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της Himalaya. Όταν επέστρεψε ανέλαβε πέρα από την εισαγωγή καί την διανομή των προϊόντων και σύστησε τα δύο επίσημα γραφεία της Αγιουρβέδα Ελλάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να διαδώσει όλο το φιλοσοφικο-επιστημονικο background της επιστήμης της Αγιουρβέδα πίσω από αυτά. Βήμα σταθμό αποτελεί η σύσταση του πολυχώρου ολιστικής Υγείας και Ομορφιάς σε ένα όμορφο διατηρητέο στην Πλάκα-Σύνταγμα όπου εκφράζεται κατάλληλα τόσο η Αγιουρβέδα όσο και η Αγιουρβέδα Ελλάς. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αγιουρβέδα, ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.