Η Ayurveda Hellas σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία! Ένα χαλαρωτικό τριήμερο αγιουρβεδικής αποτοξίνωσης Panchakarma. Το retreat περιλαμβάνει ειδική αγιουρβεδική διατροφή, θεραπευτική yoga, διαλογισμό, εύρεση αγιουρβεδικής ιδιοσυγκρασίας, αποτοξινωτικές τεχνικές Panchakarma και αγιουρβεδικές τεχνικές. Το retreat θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Ayurvedic Festival και θα λάβει χώρα στο πανέμορφο διατηρητέο της Αγιουρβέδα Ελλάς στην Νίκης 28 Πλάκα-Σύνταγμα το Σάββατο 15 έως και την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου. Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα αποτοξίνωσης παρακαλούμε ανατρέξτε παρακάτω. 

RETREAT PANCHAKARMA 

Ημερομηνία: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου έως Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, Αθήνα 
Υπεύθυνοι: Dr. Venugopal & ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα 
Κράτηση Θέσης: Η κράτηση της θέσης σας είναι υποχρεωτική καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για να κλείσετε το ραντεβού σας καλέστε στο 210 3632350 και συνδεθείτε με το τμήμα του Ευζωία Workshops, εναλλακτικά δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά στο παρακάτω link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3Lui2KVLBI62LTRwPPMMela9eLX1ySn_ItIgYGsquOyNFTg/viewform 

~ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ RETREAT~ 

- Ειδική «αγιουρβεδική» διατροφή - δίαιτα (πρωινό, κυρίως γεύμα, μικρό γεύμα).
- Συνεδρίες, εύρεση ιδιοσυγκρασίας.
- Μαθήματα θεραπευτικής Γιόγκα πρωί και απόγευμα (asanas - αναπνοές - διαλογισμός).
- Φυσικά αγιουρβεδικά προϊόντα και συμπληρώματα.
- Αποτοξινωτικές Τενικές Panchakarma 
- Αγιουρβεδικές Τεχνικές 

~ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΕΣ TEXNΚΕΣ~ 

ABHYANGAMM: το επαγγελματικό αγιουρβεδικό μασάζ abhyangamm, είναι ένα απαλό και συνάμα ισχυρό μασάζ που εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών και στο οποίο χρησιμοποιούνται ειδικά χλιαρά θεραπευτικά έλαια, που επιλέγονται ανάλογα με την prakriti (ψυχοσωματική ιδιοσυγκρα- σία) του ατόμου την ασθένεια η το πρόβλημα. Το μασάζ αυτό γίνεται με ρυθμικό τρόπο από ένα η δυο άτομα ταυτόχρονα για 45 έως 60 λεπτά και σε ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον από ειδικά εκπαιδευμένους αγιουρβεδικούς θεραπευτές. Μετά από το μασάζ συστήνεται ένα ατμόλουτρο - βοτανόλουτρο swedan. Η τακτική εφαρμογή abhyangamm αποτοξινώνει σε βάθος προστατεύει από το stress, θρέφει το σώμα, βελτιώνει την υφή του δέρματος, βοηθάει στην τόνωση των μυών και των αρθρώσεων και όλης της φυσιολογίας του σώματος, βοηθάει στον καλό ύπνο και γενικότερα στη φυσική αντιγήρανση. 

NASYAM: Χορηγούνται στα ρουθούνια μερικές σταγόνες ειδικού βοτανικού ελαίου ή βοτανικού χυμού. Ανήκει στις θεραπείες Panchkarma, η εφαρμογή της έχει αποδειχθεί ευεργετική σε προβλήματα όπως ιγμορίτιδα, ημικρανίες, πονοκέφαλοι, νευρολογικές δυσλειτουργίες, ακαμψία του λαιμού. Δυναμώνει τα μαλλιά και τα μάτια. 

KARNA POORAN: H εισαγωγή ειδικού βοτανικού λαδιού στα αυτιά για ένα ορισμένο διάστημα. H πρακτική εφαρμογή της Karna Pooran είναι η αναζωογόνηση για τα όργανα στην περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού. Τα αυτιά και τα μάτια είναι πολύ στενά συνδεδεμένα με τα πέλματα. H εφαρμογή λαδιού στα αυτιά προκαλεί μια αίσθηση δροσιάς και απαλλάσσει τα πόδια από την αίσθηση καψίματος.

AKSHI TARPANAM: Πρόκειται για αγιουρβεδική ανανεωτική θεραπεία, ειδική για τα μάτια. Τα μάτια «πλένονται» με καθαρή μορφή εξαγνισμένου γκι (ghee) για 2 έως 10 λεπτά περίπου. H θεραπεία αυτή μειώνει τον πόνο και το κάψιμο των ματιών, βοηθά στο σύνδρομο της ξηροφθαλμίας. 

BASTI: Αποτοξίνωση και καθαρισμός εντέρου με ειδική τεχνική και ειδικά αγιουρβεδικά αποτοξινωτικά βότανα.