Εναλλακτικές διακοπές με τη Σοφία... της Αγιουρβέδα: διασκέδαση και θεραπεία!

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα όμορφο, παραδοσιακό ξενοδοχείο, σε μια ήσυχη τοποθεσία, σε ένα παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου; Μπορείτε να οραματιστείτε ότι εκεί όχι απλώς κάνετε διακοπές, όχι μόνο βρίσκεστε δίπλα σε μια θαυμάσια παραλία, αλλά ταυτόχρονα θεραπεύετε τον Νου και το Σώμα σας, επιτυγχάνοντας την πλήρη αποτοξίνωση του οργανισμού σας;

Δεν πρόκειται για όνειρο ούτε για μια ιδιαίτερα δαπανηρή δραστηριότητα. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε έως τις Ινδίες, τις Μαλδίβες ή κάποιον άλλον εξωτικό προορισμό για να απολαύσετε όλα όσα χρειάζεστε για γαληνεύσετε την ψυχή σας, να δυναμώσετε το σώμα σας και να ανακτήσετε τη χαμένη σας ζωτική ενέργεια. Η Ayurveda Hellas, που ουσιαστικά «εισήγαγε» την επιστήμη της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα πριν από περίπου 15 χρόνια, με την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της Himalaya Herbal Healthcare,  μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως φαρμακευτικές εταιρείες στον χώρο της παραδοσιακής ιατρικής - αγιουρβεδικών προϊόντων, από το 1930, σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία: ένα χαλαρωτικό τετραήμερο αποτοξίνωσης με τη σοφία της Αγιουρβέδα, του πανάρχαιου παραδοσιακού συστήματος υγείας το οποίο αποκαλείται «Ιατρική Νου και Σώματος».

Στη γη των Κενταύρων

Το Πήλιο ήταν το μέρος στο οποίο ζούσε ο μεγαλύτερος θεραπευτής της Αρχαιότητας, ο Κένταυρος Χείρων. Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν τόπο που χαρακτηρίζεται, εκτός από την ομορφιά του, για τη μαγευτική του αύρα. Ήταν και παραμένει ένας προορισμός φορτισμένος με θετική ενέργεια.

Η «Ayurveda Hellas» τον επέλεξε για το επόμενο retreat της, δηλαδή για εναλλακτικές διακοπές στις οποίες όχι μόνο θα περάσετε καλά, θα ηρεμήσετε και θα διασκεδάσετε δίπλα στο κύμα, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε, εκτός από το μαγευτικό τοπίο, την υγιεινή διατροφή και τις μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, μια σειρά από σεμινάρια, αγιουρβεδικές θεραπείες, βελονισμό, ειδικές πρακτικές αποτοξίνωσης και άλλες εκπλήξεις, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, κερδίζοντας υγεία, γνώση και ευεξία. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό τετραήμερο, από τις 1 έως τις 5 Ιουνίου, κατά την αργία του Αγίου Πνεύματος στον πανέμορφο, παραθαλάσσιο Κάλαμο της Αργαλαστής στο Πήλιο. Λόγω των περιορισμένων θέσεων  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τι περιλαμβάνουν οι διακοπές σας;

 • All inclusive πολυτελής διαμονή σε σουίτες - διαμερίσματα.
 • Ειδική «αγιουρβεδικη» διατροφή - δίαιτα (πρωινό, κυρίως γεύμα, μικρό γεύμα).
 • Εκπαιδευτικές ομιλίες, παρουσιάσεις.
 • Μαθήματα θεραπευτικής Κουνταλίνι & Σατυανάντα Γιόγκα πρωί και απόγευμα (asanas - αναπνοές - διαλογισμός).
 • Φυσικά αγιουρβεδικά προϊόντα και συμπληρώματα.
 • Συνεδρίες, εύρεση ιδιοσυγκρασίας.
 • 1 Δωρεάν θεραπεία διαλογιστικής ρεφλεξολογίας (Sat Ruru Charan Reflexology)
 • 1 Δωρεάν θεραπεία Βελονισμού
 • Oμαδικές συνεδρίες ηχοκάθαρσης και ηχοθεραπείας με γκονγκ και ινδικό αρμόνιο, μαντρας και κυρτανς
 • Σεμινάρια: Αγιουρβέδα, Κουνταλίνι & Σατυανάντα Γιόγκα, Hχωθεραπεία κ.α.

Πολλά αλλα δωράκια και εκπλήξεις...

Επίσης, υπάρχουν οι εξής επιπρόσθετες παροχές:

 • Αγιουρβεδικές Θεραπείες - Τεχνικές (Fullbody massage, Head massage - Akshi tarpanam, Nasyam, Karnapuran, αποτοξίνωση εντέρου)
 • Διαλογιστική Ρεφλεξολογία (Sat Ruru Charan Reflexology)

Retreat Highlights

 • Δώρο ένα "mini αγιουρβεδικό φαρμακείο" σε όσους συμμετάσχουν με προϊόντα αξιας 60€
 • Live μουσική βραδια με πολύ γλέντι και χορό στην παραθαλάσσια ταβέρνα Symmetron
 • Ομιλία Ιωάννη Umrao Παππά τι είναι η Κουνταλίνι γιόγκα και η σύνδεσή της με την Ayurveda.

 

Τιμή Προγράμματος - Όλο το πακέτο για το 4ήμερο!!!

Σε Δίκλινο

Σε Τρίκλινο

290€/ατομο

220€/ατομο

Ειδική προσφορά για επιπλέον μέλη ίδιας οικογένειας -ρωτήστε μας

Ειδική προσφορά για επιπλέον μέλη ίδιας οικογένειας -ρωτήστε μας

*Oι τιμές δεν συμεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%


 

Κύριοι Είσηγητές:

 • ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ - Σοφία Παπαδοπούλου: Χημικός,Ερευν Αγιουρβέδα,Πρ Ayurveda Hellas A.E. & Πρ. *ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.
 • ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ - Dr. Sanjeev Kalra: Ayurvedic Doctor - Vaidya, Pr. Niramaya mindcentre 
 • ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΓΙΟΓΚΑ - Ιωάννης Umrao Παππάς


Ταοιστική θεραπευτική

Η Ταοιστική θεραπευτική, είναι το σύστημα με το οποίο οι κάτοικοι της Απέραντης Αυτοκρατορίας του Κέντρου, όπως οι ίδιοι οι Κινέζοι αποκαλούν την Κίνα, χρησιμοποιούν, για την προληπτική διαφύλαξη της υγείας τους αλλά και για την αποκατάστασή της αν και όποτε αυτή έρθει σε ανισορροπία (ασθένεια). Επί πέντε τουλάχιστον Χιλιετηρίδες ένα σύστημα που ξεκινά από τον απλό διαχωρισμό του Απέραντου Ενός σε δύο αντίρροπες – και όχι αντίθετες – δυνάμεις (Yin – Yang) και συνεχίζει, μέσα από ένα μάλλον ποιητικό τρόπο αντίληψης των Νόμων της Δημιουργίας, σε μία πολυπλοκότητα από Στοιχεία, Κατευθύνσεις, Ποιότητες ... κ.α., τα οποία ρέουν μέσα στο Ανθρώπινο Ον διαμέσου 12 Ενεργειακών Μεσημβρινών και περισσοτέρων των 700, βελονιστικών σημείων. Εκφράζουν έτσι κάθε στιγμή την κατάσταση της υγείας του.
Μέσα από αυτό το σύστημα – γενικότερα γνωστό στην Δύση ως Βελονισμός – με την χρήση ειδικών βελόνων ή χωρίς, περιθάλπονται το αυχενικό σύνδρομο, προβλήματα μέσης – πλάτης, πόνοι στους αγκώνες, στα χέρια, στα γόνατα και στα πέλματα. Επιτυγχάνεται ενίσχυση του ανοσοποιητικού, του πεπτικού, του κυκλοφορικού, του μυοσκελετικού καθώς και του αμυντικού συστήματος του ανθρώπου, ανάλογα με την ιδιαίτερη ανάγκη του επισκέπτη.

Μία από της επικρατέστερες ετυμολογίες της Αγιουρβέδα είναι "The mother of all healing arts” ( Η μητέρα όλων των θεραπευτικών τεχνών) και αυτό γιατί θεωρείται το αρχαιότερο παραδοσιακό σύστημα υγείας που επηρέασε όλα τα αρχαία θεραπευτικά συστήματα (π.χ. προς Δυσμάς την Αρχαιο -Ελληνική Ιατρική και προς Ανατολάς την Κινέζικη Ιατρική) για αυτό και μπορεί και εγκολπώνει σχεδόν όλες τις ολιστικές – παραδοσιακές τεχνικές, όπως την Ταοιστική θεραπευτική, το Βελονισμό, το TuiNa κλπ. Πολύ πριν την ανάπτυξη αυτών των συστημάτων η Αγιουρβέδα ήταν το πρώτο ολιστικό σύστημα, το οποίο αναφέρθηκε στο ενεργειακό σώμα – ενεργειακούς κόμβους / βελονιστικά σημεία – με τον όρο ΜΑΡΜΑΣ και μάλιστα υπάρχει ξεχωριστός κλάδος με ιδιαίτερες τεχνικές και πληροφορίες. Στην συνέχεια όσον αφορά την προς Ανατολάς επέκταση, οι Κινέζοι εξέλιξαν και προς τιμή τους, την θεωρία των ΜΑΡΜΑΣ στον "Βελονισμό" όπως τον γνωρίζουμε σήμερα και τις Ταοιστικές πρακτικές, αλλά λόγο του ότι έχουν κοινές αρχές είναι συστήματα απολύτως συμβατά.

Και μην ξεχνάμε πως : "η ευεξία και η ομορφιά του Ανθρώπου εξαρτάται κατά βάση από τον ίδιο από τον ίδιο".

Ηχωκάθαρση©  Εξειδικευμένη Μουσική Θεραπεία

Τα μάντρας είναι επαναλαμβανόμενοι ήχοι που χρησιμοποιούνται για να διαπεράσουν τα βάθη του ασυνείδητου νου και να ρυθμίσουν κάθε δόνηση της ύπαρξής μας.  
Τα ψάλλουμε δυνατά, τα επαναλαμβάνουμε νοητικά ή τα ακούμε.

Naad Yoga είναι η γιόγκα του ήχου, το βίωμα των αποτελεσμάτων που επιφέρουν οι ηχητικές δονήσεις στην ύπαρξή μας. Naad σημαίνει «η ουσία του ήχου» και yoga σημαίνει «ένωση». Η Naad yoga χρησιμοποιεί τις δονήσεις του ήχου για να εξυψώσει τη συνειδητότητα και να τη συντονίσει με τον ήχο, που ήταν η αρχή της δημιουργίας και δονείται αδιάλειπτα.  Αυτός ο παγκόσμιος ήχος ονομάζεται Anahat.

Στη γιόγκα τα μάντρας ψέλνονται στα σανσκριτικά. Η ρίζα της λέξης μάντρα μαν- σημαίνει «σκέφτομαι» και –τρα  σημαίνει «προστατεύω ή απελευθερώνω από τα δεσμά» ή «ελευθερώνω το νου».

Αν και τα μάντρα μπορούν να απαγγελθούν σε κάθε γλώσσα, ορισμένες από αυτές είναι «δομημένες» έτσι ώστε να επιφέρουν στοχευμένες ψυχολογικές και πνευματικές επιδράσεις.
 

Πώς επιδρούν τα μάντρα:

 • Ψέλνοντας μάντρας ενεργοποιείται το ενδοκρινικό σύστημα. 
 • Ψέλνοντας  μάντρας διευκολύνεται η συγκέντρωση.
 • Ψέλνοντας μάντρας απελευθερώνονται με αποτελεσματικό τρόπο συναισθήματα.  
 • Τα μάντρας ευθυγραμμίζουν τη δόνησή σας ώστε να οδηγήσουν σε επίγνωση.
 • Τα μάντρας ρυθμίζουν τη δόνησή σας ευθυγραμμίζοντας την επίγνωσή σας με  τη θέαση του εαυτού και του Απείρου. 
 • Αν θέλετε να ξεπεράσετε το κάρμα σας, αλλάξτε δόνηση. 

 


Η επαφή με την Αγιουρβέδα είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε νέοι, ακμαίοι και υγιείς, για πολλά χρόνια, γνωρίζοντας την αληθινή μας φύση και ανακαλύπτοντας τον Ανώτερο Εαυτό μας, με τις άπειρες δυνατότητες αυτοθεραπείας και εξέλιξης. Τώρα έχετε και σεις τη δυνατότητα να κατανοήσετε τους παράγοντες αυτοθεραπείας του Ιπποκράτη: Η διατροφή, η κίνηση, το περιβάλλον, ο τρόπος ζωή και ο τρόπος σκέψης μπορούν ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας και σε συνδυασμό με ιδιαίτερες παραδοσιακές τεχνικές- να συντελέσουν σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή, απαλλαγμένη από τις ασθένειες και τη γήρανση. Σπουδαία πηγή τέτοιας γνώσης αποτελεί η Αγιουρβέδα, ένα πανάρχαιο παραδοσιακό σύστημα προληπτικής ιατρικής, θεραπευτικής ιατρικής και υγιούς τρόπου ζωής, αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που ξεκίνησε από την Ινδία 5.000 χρόνια πριν, μεταφέροντας τη συλλογική σοφία των οραματιστών από γενιά σε γενιά. Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Ξεκινήστε τώρα!

«Ayurveda Hellas» 

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της «Himalaya Herbal Healthcare». Συνέχισε με ποικίλες άλλες δραστηριότητες που αφορούν είτε σε προϊόντα είτε σε υπηρεσίες, όπως, π.χ., τη διοργάνωση σεμιναρίων, τα Retreats (εναλλακτικές διακοπές), την έκδοση βιβλίων και περιοδικών. Στόχος της είναι να δώσει όσο το δυνατόν πιο «Ολοκληρωμένες προτάσεις Φυσικού Ευ Ζην και Μακροζωίας».  Η «Ayurveda Hellas» συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση της ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α., ούσα σε συνεχή επαφή με αντίστοιχα Ινστιτούτα του εξωτερικού και κυρίως της Ινδίας, η οποία είναι και η χώρα προέλευσης του αγιουρβεδικού συστήματος, με τον Ayush, τον επίσημο κρατικό φορέα της Αγιουρβέδα στην Ινδία, με το υπουργείο Υγείας της Ινδίας και με την Πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα. Στα πλάσια αυτά μετέφερε τις δραστηριότητες της σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο στην Πλακα - Σύνταγμα όπου τόσο η ίδια όσο και η επιστήμη της Αγιουρβέδα θα μπορέσουν να εκφραστούν καταλληλότερα ώστε να μπορέσουμε να ζούμε ζωές γεμάτες υγεία & ευτυχία!!!

Περισσότερα

Το ξενοδοχείο

Το παραδοσιακό «Symmetron» βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία στο χωριό Κάλαμος στο Νότιο Πήλιο, δίπλα στη θάλασσα, σε μια βοτσαλωτή παραλία με δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Όλα τα καταλύματα παρέχουν δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, τζάκι και μπανιέρα-υδρομασάζ. Όλες οι μονάδες είναι διακοσμημένες με πέτρα και ξύλο, ενώ διαθέτουν κλιματισμό, άρτια εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία. Προσφέρουν μπαλκόνι με θέα στη γύρω περιοχή, ενώ ορισμένες περιλαμβάνουν αίθριο και εκτείνονται σε χωριστά επίπεδα. Τέλος, το ξενοδοχείο διαθέτει παραθαλάσσια ταβέρνα. 

Δείτε το ξενοδοχείο

 


Η Ayurveda Hellas καθιέρωσε τον θεσμό των αγιουρβεδικών Retreat στην Ελλάδα και για 5 συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει εναλλακτικές διακοπές -Retreat.

 

Δείτε φωτοφραφίες από το 7# Retreat

Δείτε φωτοφραφίες από το 6# Retreat

Δείτε φωτοφραφίες από το 5# Retreat

Δείτε φωτοφραφίες από το 4# Retreat

Δείτε φωτοφραφίες από το 3# Retreat
Δείτε φωτοφραφίες από το 2# Retreat Δείτε φωτοφραφίες από το 1# Retreat

Λόγω των περιορισμένων θέσεων  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες : 2103632350 - 2310887679 - 6976783289