Τo Σάββατο στις 26/1 και ώρα 18.00-20.00 θα πραγματοποιηθεί το τρίτο Εκπαιδευτικό Εργαστήρι για την Nada Yoga ~ την Yoga του Ήχου! Ελάτε να γνωρίσουμε και να μάθουμε το ινδικό αρμόνιο,την  απαγγελία ιερών mantras, να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της φωνής μας, να αναπτύξουμε το σώμα και τα ενεργειακά μας κέντρα μέσω της δύναμης του Ήχου και των δονήσεων, να εξασκηθούμε σε πρακτικές της Nada Yoga, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να ανοίξουμε τις καρδιές μας. Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι ήχου και δονήσεων που θα σας μείνει αξέχαστο!

3rd NADA YOGA & KIRTAN WORKSHOP (*Το κάθε σεμινάριο της σειράς είναι αυτοτελές αλλά παράλληλα αποτελεί και συνέχεια των προηγούμενων)

Ημερομηνία: Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, 18:00 – 20:00

Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα

Εισηγήτης: Στέλιος Καρπαθάκης- Anandajyoti & Σοφία Παπαδοπούλου

Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσης: 210 3632350  & 6907386342

Είσοδος: 15 euro  

~Εν Αρχή Ην ο Λόγος.. Εν Αρχή Ην ο Ήχος~

Εν Αρχή είναι ο Λόγος.. αυτή η φράση αναφέρεται στην έναρξη της Βίβλου. Ο Λόγος είναι το πρώτο που εκδηλώθηκε από την Πρώτη Αρχή, το Πρώτο Αίτιο. Ο Λόγος ισούται με τον Ήχο! Ο Ηράκλειτος είχε χρησιμοποιήσει περιστασιακά τον όρο «λόγο» συσχετίζοντάς τον με την πύρινη πρώτη αρχή του κόσμου και την ευταξία του. Οι στωικοί μοιάζουν να εμπλούτισαν τις δηλώσεις του Ηράκλειτου, αποκαλώντας «Λόγο» τον Θεό τους, ο οποίος θεωρούνταν μια, ως επί το πλείστων, απρόσωπη δύναμη που διέπει το σύμπαν και είναι πανταχού παρούσα.  

Έτσι λοιπόν  και κατά την Ινδουιστική παράδοση Naada σημαίνει ο Ήχος που μας συνδέει με το βαθύτερο Εαυτό μας και το Σύμπαν! Nada Yoga σημαίνει ροή της ενέργειας ή ροή της συνείδησης δια μέσου του Ήχου και των Δονήσεων. Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι μέσω των ηχητικών δονήσεων μπορούμε να επιφέρουμε δραστικές αλλαγές στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου, δηλαδή, να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, να αλλάξουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο.  Το τραγούδι και η απαγγελία δια μέσου του Κίρταν είναι μια ισχυρή μέθοδος ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας μέσα από το συναίσθημα και την «καρδιά».

Γνωρίστε το Kirtan, την μουσική που Απελευθερώνει!!  

Η Nada Yoga και το Kirtan ειναι κλάδοι της γιόγκα που απαρτίζονται απο τεχνικές με ήχους και δονήσεις. Το Κirtan είναι ένα «γιογκικό τραγούδι» και έχει τις ρίζες του στην Βεδική παράδοση. Είναι μια τεχνική διαλογισμού που συνδυάζει τα Σανσκριτικά mantra και τους μελωδικούς ήχους των μουσικών οργάνων με την ενεργή διαδραστική συμμετοχή του κοινού.

Mantra σημαίνει "αυτό που διευρύνει το νου και την αντίληψη. Οι απαγγελίες των mantra είναι μια επιστήμη που έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί στην Ινδία εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το Σανσκριτικό αλφάβητο (mantra) έχει θεραπευτική επίδραση στο σώμα και νου.
 Το kirtan είναι mantra ή ο αιώνιος ήχος. Είναι μια τέχνη με την οποία δεν εκφράζουμε μόνο τα συναισθήματά μας αλλά εισχωρούμε βαθιά μέσα μας παρακάμπτοντας την επίδραση της διάνοιας για να βιώσουμε το εσωτερικό μας σύμπαν.

Οφέλη :

-             Μέσα από την πρακτική του kirtan όλο το υλικό σώμα καθώς και ο νους δονούνται σε μια υψηλότερη συχνότητα.

-              O νους ησυχάζει και αδειάζει, τα συναισθήματα μετασχηματίζονται προς το θετικό και φορτιζόμαστε ενεργειακά.

-              Ανοίγει την "καρδιά" και εξαγνίζει την ατμόσφαιρα.

-              Χαλαρώνει και τονώνει την ενέργεια μας, μας απελευθερώνει από την ένταση και το stress (υψηλή πίεση, πονοκέφαλος κτλ).

-              Προκαλεί αίσθηση χαράς και νοητικής γαλήνης.

-              Απελευθερώνει από φόβους, νευρώσεις, καταπίεση.

-              Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

-              Ανασυγκροτεί τη πρανική ροή.

-              Eπιδρά ιδιαίτερα στα συναισθήματα. Ωριμάζει τα συναισθήματα με το να τα εξαγνίζει. Με την συστηματική πρακτική στο κίρταν το συναίσθημα αναπτύσσεται από τα χαμηλά στα υψηλά επίπεδα.  

Περιγραφή μαθήματος:

Το μάθημα της Nada Yoga είναι ένας συνδυασμός στάσεων σώματος (Asana) πρακτικών αναπνοής (Pranayama) σε συνδυασμό με ήχους και δονήσεις (Nada ,Kirtan, Mantra) που στόχο έχει την διεύρυνση της ζωτικής μας ενέργειας (Prana) και το μετασχηματισμό των συναισθημάτων έτσι ώστε να έρθουμε σε επαφή με το εσωτερικό μας συμπάν που είναι γεμάτο θετικές ποιότητες που περιμένουν να ανακαλυφθούν.. να γίνουν προσωπικό μας βίωμα και τελικά να μας οδηγήσουν σε μια θετική στάση ζωής απελευθερώνοντας όλες τις δημιουργικές και θεραπευτικές μας δυνατότητες.

Είστε ολοι-ες ευπρόσδεκτοι-ες να μοιραστούμε αυτή τη μοναδική βιωματική εξερεύνηση στα βάθη της ύπαρξης μας!    

 

Εισηγητές

Στέλιος Καρπαθάκης-Anandajyoti

Γεννήθηκε στην Αθήνα, από πολύ μικρός έρχεται σε επαφή με τη μουσική ακούγοντας τον καλλίφωνο πατερά του στο σπίτι και σε εκδρομές μαγεύεται με τα πρώτα του ακούσματα από τη rock κι αργότερα από τη soul διεθνή μουσική, αυτοδίδακτος στη κιθάρα σκαρώνει τις πρώτες του μελωδίες, αργότερα με τη καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων εξερευνεί και ανακαλύπτει τις τεχνικές της σωστής τοποθέτησης φωνής και ερμηνείας πρώτα στο κλασσικό τραγούδι κι αργότερα στο μοντέρνο τραγούδι. Στο δρόμο του έρχεται σε επαφή με σημαντικούς και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και διευρύνει την εμπειρία του στο μουσικό θέατρο με παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και  στο εξωτερικό. Παράλληλα αρχίζει να ασχολείται με την επιστήμη και τη πρακτική της γιόγκα ως μαθητής στην αρχή και στη συνέχεια ως εισηγητής εκπαιδεύεται στο σύστημα της Σατυανάντα γιόγκα με σεμινάρια στο διαλογισμό και με ειδίκευση στη γιόγκα του ήχου και των δονήσεων τη nada yoga. Ξεκινάει να συμμετέχει με τον συνεργάτη του Μιχάλη Ευαγγελίδη-Mahatman  στο σχήμα των Bhakti Age Kirtan Group παίζοντας σε χώρους και φεστιβάλ γιόγκα ,δίνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τη nada yoga και τα kirtan ενώ παράλληλα εκδίδουν σε ψηφιακή μορφή μουσική με χρήση των mantras.

 

Σοφία Παπαδοπούλου: Χημικός, Ερευνήτρια Αγιουρβέδα, Πρόεδρος της Ayurveda HELLAS A.E. & Πρόεδρος της *ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.

Η Σοφία Παπαδοπούλου είναι χημικός – ερευνήτρια Αγιουρβέδα και Πρόεδρος της Αγιουρβέδα Ελλάς, που συνετέλεσε καθοριστικά στην ευρύτερη διάδοση της επιστήμης της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα (αρθρογραφία, τηλεοπτικές εκπομπές, σεμινάρια κτλ.). Από τα φοιτητικά της χρόνια μπήκε στο χώρο της Yoga και σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτηση της ανέλαβε την αντιπροσωπεία της Himalaya για την Ελλάδα & την Κύπρο. Η Himalaya όντας η μεγαλύτερη παραγωγός αγιουρβεδικών προϊόντων παγκόσμια από το 1930, ήταν η αφορμή-μέσο που ήρθε σε επαφή με το παραδοσιακό-ολιστικό σύστημα της Αγιουρβέδα (Yoga & Αγιουρβέδα θεωρούνται αδελφές-επιστήμες), το οποίο μελέτησε, ερεύνησε κυρίως στην Ινδία με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της Himalaya. Όταν επέστρεψε ανέλαβε πέρα από την εισαγωγή καί την διανομή των προϊόντων και σύστησε τα δύο επίσημα γραφεία της Αγιουρβέδα Ελλάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να διαδώσει όλο το φιλοσοφικο-επιστημονικο background της επιστήμης της Αγιουρβέδα πίσω από αυτά. Βήμα σταθμό αποτελεί η σύσταση του πολυχώρου ολιστικής Υγείας και Ομορφιάς σε ένα όμορφο διατηρητέο στην Πλάκα-Σύνταγμα όπου εκφράζεται κατάλληλα τόσο η Αγιουρβέδα όσο και η Αγιουρβέδα Ελλάς. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αγιουρβέδα, ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.