Σας περιμένουμε αυτή την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 – 21.00 στον πολυχώρο της Αγιουρβέδα Ελλάς στην Νίκης 28 στο Σύνταγμα για το δεύτερο εργαστήρι της σειράς Θεραπευτική Γιόγκικη Αναπνοή ~ Pranayama! Στο 2ο προοδευτικό εργαστήρι Πραναγιάμα θα εστιάσουμε στην παραψυχική αναπνοή. Η παραψυχική αναπνοή είναι το πρώτο κλειδί που οδηγεί στην επίγνωση της πράνα ( ενέργειας ). Όταν ασκούμαστε στην παραψυχική αναπνοή μπορούμε να κρατήσουμε συνολική επίγνωση της κίνησης και του ήχου της εσωτερικής αναπνοής στο λαιμό, τότε ο νους αρχίζει να χαλαρώνει και νέες μορφές εμπειριών διαμορφώνονται στην προσωπικότητα μας.... 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ PRANAYAMA 

Ημερομηνία: Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, 19:00 – 21:00 
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα 
Εισηγητές: Βασίλης Χατζηνικολάου (Shivaprakash) & Σοφία Παπαδοπούλου (Bhumimurti)
Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσης : 210 3632350 & 6907386342 
Είσοδος: 15 ευρώ 

Εστίαση στην Εσωτερική Γαλήνη! 

" Η αργή ρυθμική αναπνοή παρατηρήθηκε ότι δημιουργεί αισθήματα χαλάρωσης, εγκεφαλικά κύματα άλφα και μειωμένη μυϊκή ένταση. Το πρώτο βήμα στην Πραναγιάμα είναι να συντονιστεί κανείς με το ρυθμό της αναπνοής και να την ρυθμίσει.´Ένας απαλός, αργός ρυθμός συνήθως φανερώνει μια χαλαρωμένη κατάσταση στο σώμα και στο νου. Ακανόνιστη αναπνοή συνήθως φανερώνει ένταση ".

Σουάμι Νιράντζαν Σαρασουάτι 

Αναπνοή και ζωή είναι δύο έννοιες αναπόσπαστα συνδεδεμένες. Ο κύκλος της αναπνοής διέπει ολόκληρη τη Δημιουργία, δίνει ζωή σε κάθε ύπαρξη. Η εσωτερική φιλοσοφία περιγράφει το Σύμπαν ως ζωντανή οντότητα που πάλλεται ρυθμικά και κατά κάποιο τρόπο «αναπνέει», καθώς συστέλλεται και διαστέλλεται. Έτσι λοιπόν και εμείς μαθαίνοντας να αναπνέουμε σωστά συνδεόμαστε με την αληθινή μας Φύση και με το εσωτερικό μας Σύμπαν. 

Πιο αναλυτικά στο δεύτερο εργαστήρι Pranayama..

Στο θεωρητικό κομμάτι: 

Στο δεύτερο εργαστήρι θα γίνει εισαγωγή στα NADIS (τα 3 βασικά ενεργειακά κανάλια) και πώς μπορούμε να τα επηρεάσουμε με τις τεχνικές PRANAYAMA. Τα πάντα στο Σύμπαν αποτελούνται από ενέργεια και εμείς είμαστε βασικά ενέργεια. Εκτός από το σώμα που βλέπουμε έχουμε και άλλα πιο λεπτοφυή- ενεργειακά σώματα, τα οποία επηρεάζουν την υγεία της υλικής μας υπόστασης. Η ενέργεια μας διαχέεται στο σώμα μας μέσα από 7 κέντρα-πηγές που ονομάζουμε Chakras, κυκλοφορεί στα όργανα μας μέσα από τους 14 μεσημβρινούς και τα 3 βασικά ενεργειακά κανάλια τα NADIS, τα οποία συνδέουν ενεργειακά όλα τα όργανα και τα μέρη του σώματος. 

Στο πρακτικό κομμάτι θα εμβαθύνουμε στις: 

~ Βασικές μέθοδοι αναπνοής: Που έχουν ως στόχο να επαναεκπαιδεύσουν το αναπνευστικό σύστημα ώστε να λειτουργεί ολοκληρωμένα και σωστά. 
~ Αναπνοές ευαισθητοποίησης : Μας βοηθούν να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και Επίγνωση για την αναπνευστική διαδικασία η οποία με την σειρά της επιδρά και επηρεάζει το σώμα, το νου και τα συναισθήματα. 
~ Αναπνοές εξισορρόπησης : Τεχνικές που χρησιμοποιούν την αναπνοή για να επαναφέρουν την ισορροπία στο σώμα και στο νου. Σαν καθημερινή πρακτική μπορούν να βοηθήσουν στο χειρισμό των καταστάσεων της ζωής
~ Τεχνικές χαλάρωσης : Με την βοήθεια αυτών των πρακτικών μπορούμε να αποκτήσουμε Επίγνωση των εντάσεων μας και να απελευθερωθούμε από αυτές. Αν είμαστε ικανοί να εξισορροπήσουμε τις εντάσεις μας μπορούμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας, το θυμό και τα πάθη και πολλά άλλα. 

*Ο συνδυασμός Pranayama και Mantras είναι εξαιρετικά επωφελής. Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάστε το σεμινάριο θεραπευτικής αναπνοής με το σεμινάριο ‘’Nada Yoga, Kirtan & Mantras Workshop~ Εν Αρχή Ήν o Ήχος!’