Μετά την πολύ πετυχημένη ανοιχτή παρουσίαση για την σειρά σεμιναρίων της Θεραπευτικής Γιόγκικης Αναπνοής ~ Pranayama, ξεκινάμε με το πρώτο εργαστήρι της σειράς! Σας περιμένουμε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 – 20.30 στον πολυχώρο της Αγιουρβέδα Ελλάς στην Νίκης 28 στο Σύνταγμα, για να βιώσουμε την μαγική επίδραση της απελευθέρωσης & του ‘’ανοίγματος’’ της αναπνοής μας και της επέκτασης της ζωτικής μας δύναμης. Τα οφέλη είναι πολλαπλά! Για το σώμα, το νου και το Πνεύμα!

Στο πρώτο εργαστήρι θα επαναεκπαιδεύσουμε το αναπνευστικό σύστημα, ώστε να λειτουργεί εύρυθμα ολοκληρωμένα και σωστά, θα μάθουμε τεχνικές που θα λειτουργούν ως σύμμαχοι στον χειρισμό των απαιτητικών καταστάσεων της ζωής και θα μάθουμε να αποβάλουμε συνειδητά τις όποιες συσωρευμένες εντάσεις, ώστε να χαλαρώνουμε και να συντονιζόμαστε με την εσωτερική ησυχία και γαλήνη που ενυπάρχει μέσα μας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ PRANAYAMA

Ημερομηνία: Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, 18:30 – 20:30 
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα 
Εισηγητές: Βασίλης Χατζηνικολάου (Shivaprakash) & Σοφία Παπαδοπούλου (Bhumimurti)
Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσης : 210 3632350 & 6907386342 
Είσοδος: 15 ευρώ 

Απελευθέρωση της Ζωτικής μας Δύναμης! 

Αναπνοή και ζωή είναι δύο έννοιες αναπόσπαστα συνδεδεμένες. Ο κύκλος της αναπνοής διέπει ολόκληρη τη Δημιουργία, δίνει ζωή σε κάθε ύπαρξη. Οι πλανήτες, τα αστέρια, οι γαλαξίες, όλα μέσα στο Σύμπαν, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, βρίσκονται σε αρμονία ακολουθώντας έναν συμπαντικό ρυθμό. Η εσωτερική φιλοσοφία περιγράφει το Σύμπαν ως ζωντανή οντότητα που πάλλεται ρυθμικά και κατά κάποιο τρόπο «αναπνέει», καθώς συστέλλεται και διαστέλλεται. Έτσι λοιπόν και εμείς μαθαίνοντας να αναπνέουμε σωστά συνδεόμαστε με την αληθινή μας Φύση και με το εσωτερικό μας Σύμπαν.

Πιο αναλυτικά στο πρώτο  εργαστήριο Pranayama θα διδαχτούν :

~ Βασικές μέθοδοι αναπνοής:  Που έχουν ως στόχο να επαναεκπαιδεύσουν το αναπνευστικό σύστημα ώστε να λειτουργεί ολοκληρωμένα και σωστά.

~ Αναπνοές ευαισθητοποίησης : Μας βοηθούν να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και Επίγνωση για την αναπνευστική διαδικασία η οποία με την σειρά της επιδρά και επηρεάζει το σώμα, το νου και τα συναισθήματα.

~ Αναπνοές εξισορρόπησης : Τεχνικές που χρησιμοποιούν την αναπνοή για να επαναφέρουν την ισορροπία στο σώμα και στο νου. Σαν καθημερινή πρακτική μπορούν  να βοηθήσουν στο χειρισμό των καταστάσεων της ζωής

~ Τεχνικές χαλάρωσης : Με την βοήθεια αυτών των πρακτικών  μπορούμε να αποκτήσουμε Επίγνωση των εντάσεων μας και να απελευθερωθούμε από αυτές. Αν είμαστε ικανοί να εξισορροπήσουμε τις εντάσεις μας μπορούμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας,το θυμό και τα πάθη και πολλά άλλα.

‘’Πολλοί άνθρωποι δεν αναπνέουν σωστά και δεν έχουν επίγνωση αυτού του γεγονότος. Η σωστή αναπνοή βελτιώνει σε βάθος ολόκληρη τη φυσική και νοητική μας ευημερία. Η αναπνοή είναι άρρηκτα δεμένη με την κατάσταση της υγείας και η λανθασμένη αναπνοή συχνά αντανακλά ποικίλες διαταραχές στο σώμα και στο νου "

Σουάμι Νιράντζαν Σαρασουάτι 

Pranayama & Mantras* Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάστε το σεμινάριο θεραπευτικής αναπνοής με το σεμινάριο ‘’Nada Yoga, Kirtan & Mantras Workshop~ Εν Αρχή Ήν o  Ήχος!’ https://www.facebook.com/events/1070423193117071/