Την Παρασκευή στις 16/11 και ώρα 19.00-21.00 ξεκινάμε το Πρώτο Εκπαιδευτικό Εργαστήρι για την Nada Yoga ~ την Yoga του Ήχου! Ελάτε να γνωρίσουμε και να μάθουμε το ινδικό αρμόνιο,την  απαγγελία ιερών mantras, να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της φωνής μας, να αναπτύξουμε το σώμα και τα ενεργειακά μας κέντρα μέσω της δύναμης του Ήχου και των δονήσεων, να εξασκηθούμε σε πρακτικές της Nada Yoga, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να ανοίξουμε τις καρδιές μας. Σας προσκαλούμε στην έναρξη της μηνιαίας σειράς εργαστηρίων Nada Yoga,Kirtan & Mantras.. σε ένα ταξίδι ήχου και δονήσεων που θα σας μείνει αξέχαστο! 

1st NADA YOGA & KIRTAN WORKSHOP

Ημερομηνία: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, 19:00 – 21:00

Τοποθεσία: «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα

Εισηγήτης: Στέλιος Καρπαθάκης- Anandajyoti

Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσης: 210 3632350  & 6907386342

Είσοδος: 15 euro   

~Εν Αρχή Ην ο Λόγος.. Εν Αρχή Ην ο Ήχος~

Εν Αρχή είναι ο Λόγος.. αυτή η φράση αναφέρεται στην έναρξη της Βίβλου. Ο Λόγος είναι το πρώτο που εκδηλώθηκε από την Πρώτη Αρχή, το Πρώτο Αίτιο. Ο Λόγος ισούται με τον Ήχο! Ο Ηράκλειτος είχε χρησιμοποιήσει περιστασιακά τον όρο «λόγο» συσχετίζοντάς τον με την πύρινη πρώτη αρχή του κόσμου και την ευταξία του. Οι στωικοί μοιάζουν να εμπλούτισαν τις δηλώσεις του Ηράκλειτου, αποκαλώντας «Λόγο» τον Θεό τους, ο οποίος θεωρούνταν μια, ως επί το πλείστων, απρόσωπη δύναμη που διέπει το σύμπαν και είναι πανταχού παρούσα.  

Έτσι λοιπόν  και κατά την Ινδουιστική παράδοση Naada σημαίνει ο Ήχος που μας συνδέει με το βαθύτερο Εαυτό μας και το Σύμπαν! Nada Yoga σημαίνει ροή της ενέργειας ή ροή της συνείδησης δια μέσου του Ήχου και των Δονήσεων. Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι μέσω των ηχητικών δονήσεων μπορούμε να επιφέρουμε δραστικές αλλαγές στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου, δηλαδή, να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, να αλλάξουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο.  Το τραγούδι και η απαγγελία δια μέσου του Κίρταν είναι μια ισχυρή μέθοδος ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας μέσα από το συναίσθημα και την «καρδιά». 

Θεματικές που πρόκειται να διδαχτούν κατά την διάρκεια των εργαστηρίων:  

~ Θα μάθουμε απλές βασικές πρακτικές για να ζεστάνουμε και να προετοιμάσουμε το όργανο της φωνής μας έτσι ώστε να βιώσουμε άνεση και χαλαρότητα κατά τη διάρκεια της φώνησης.

~ Μέσα από ειδικές πρακτικές θα συνειδητοποιήσουμε την επίδραση της φωνής στο φυσικό μας σώμα και τη κίνηση της ενέργειας στο πρανικό ενεργειακό μας σώμα.

~Θα ασχοληθούμε με την επιστήμη των mantras( ΑUM,Mahamritunjai mantra,Gayatri,Durga),με απαγγελίες θα συντονίσουμε τις δονήσεις στα εγκεφαλικά κύματα στη κατάσταση λειτουργίας της εσωτερικής γαλήνης και αρμονίας. 

~ Θα εμβαθύνουμε στην Ηχοθεραπεία και τα μάντρας και πως αυτά λειτουργούν στην εξισορρόπηση των Doshas και της ιδιοσυγκρασίας μας.

~Με πρακτικές από τη nada γιόγκα θα εμπλουτίσουμε την εμπειρία μας ανακαλύπτοντας λεπτότερους εσωτερικούς ήχους και δονήσεις.

~Θα εντάξουμε τα mantras στη κλασσική πρακτική της hatha yoga "Χαιρετισμός στον Ηλιό" γνωστή και ως Surya Namaskara,με χρήση των surya και bija mantras.

~Θα έχουμε την μοναδική εμπειρία της πρακτικής του Kirtan ,με τη συνοδεία κιθάρας η του ινδικού αρμονίου θα κάνουμε μελωδική απαγγελία των mantras έτσι ώστε να επιτρέψουμε στην ενέργεια των συναισθημάτων να εκφραστεί και να μετασχηματιστεί με χάρη και ισορροπία.

Και πολλά άλλα που πρόκειται να ακολουθήσουν στα επόμενα εργαστήρια.. 

Εισηγητές 

Στέλιος Καρπαθάκης-Anandajyoti

Γεννήθηκε στην Αθήνα, από πολύ μικρός έρχεται σε επαφή με τη μουσική ακούγοντας τον καλλίφωνο πατερά του στο σπίτι και σε εκδρομές μαγεύεται με τα πρώτα του ακούσματα από τη rock κι αργότερα από τη soul διεθνή μουσική, αυτοδίδακτος στη κιθάρα σκαρώνει τις πρώτες του μελωδίες, αργότερα με τη καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων εξερευνεί και ανακαλύπτει τις τεχνικές της σωστής τοποθέτησης φωνής και ερμηνείας πρώτα στο κλασσικό τραγούδι κι αργότερα στο μοντέρνο τραγούδι. Στο δρόμο του έρχεται σε επαφή με σημαντικούς και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και διευρύνει την εμπειρία του στο μουσικό θέατρο με παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και  στο εξωτερικό. Παράλληλα αρχίζει να ασχολείται με την επιστήμη και τη πρακτική της γιόγκα ως μαθητής στην αρχή και στη συνέχεια ως εισηγητής εκπαιδεύεται στο σύστημα της Σατυανάντα γιόγκα με σεμινάρια στο διαλογισμό και με ειδίκευση στη γιόγκα του ήχου και των δονήσεων τη nada yoga. Ξεκινάει να συμμετέχει με τον συνεργάτη του Μιχάλη Ευαγγελίδη-Mahatman  στο σχήμα των Bhakti Age Kirtan Group παίζοντας σε χώρους και φεστιβάλ γιόγκα ,δίνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τη nada yoga και τα kirtan ενώ παράλληλα εκδίδουν σε ψηφιακή μορφή μουσική με χρήση των mantras.

Σοφία Παπαδοπούλου: Χημικός, Ερευνήτρια Αγιουρβέδα, Πρόεδρος της Ayurveda HELLAS A.E. & Πρόεδρος της *ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.

Η Σοφία Παπαδοπούλου είναι χημικός – ερευνήτρια Αγιουρβέδα και Πρόεδρος της Αγιουρβέδα Ελλάς, που συνετέλεσε καθοριστικά στην ευρύτερη διάδοση της επιστήμης της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα (αρθρογραφία, τηλεοπτικές εκπομπές, σεμινάρια κτλ.). Από τα φοιτητικά της χρόνια μπήκε στο χώρο της Yoga και σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτηση της ανέλαβε την αντιπροσωπεία της Himalaya για την Ελλάδα & την Κύπρο. Η Himalaya όντας η μεγαλύτερη παραγωγός αγιουρβεδικών προϊόντων παγκόσμια από το 1930, ήταν η αφορμή-μέσο που ήρθε σε επαφή με το παραδοσιακό-ολιστικό σύστημα της Αγιουρβέδα (Yoga & Αγιουρβέδα θεωρούνται αδελφές-επιστήμες), το οποίο μελέτησε, ερεύνησε κυρίως στην Ινδία με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της Himalaya. Όταν επέστρεψε ανέλαβε πέρα από την εισαγωγή καί την διανομή των προϊόντων και σύστησε τα δύο επίσημα γραφεία της Αγιουρβέδα Ελλάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να διαδώσει όλο το φιλοσοφικο-επιστημονικο background της επιστήμης της Αγιουρβέδα πίσω από αυτά. Βήμα σταθμό αποτελεί η σύσταση του πολυχώρου ολιστικής Υγείας και Ομορφιάς σε ένα όμορφο διατηρητέο στην Πλάκα-Σύνταγμα όπου εκφράζεται κατάλληλα τόσο η Αγιουρβέδα όσο και η Αγιουρβέδα Ελλάς. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Αγιουρβέδα, ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.